Ruime winst is niet genoeg. Nacompetitie!

EBOH deed wat het moest doen, winnen van het al gedegradeerde Swift Boys. Het werd een mooie 0-6 en dat met 5 invallers. Het was echter niet genoeg. EBOH komt 1 punt te kort voor de veilige 10de plaats. Het zat er ook wel een beetje in. EBOH had het niet meer in eigen hand en als je dan afhankelijk bent van de concurrentie die het moet opnemen tegen ploegen waarvoor niks meer op het spel staat, dan weet je het wel. Ze heten niet allemaal de Graafschap. ’s Gravendeel won met 2-0 van SSS en YVV Zwervers met dezelfde cijfers van GOZ. EBOH behaalde dit seizoen 31 punten en in elke andere klasse van district West 2 ben je veilig met dit aantal, behalve in 3C, daar eindig je op de 11de plaats en wacht een barrage voor handhaving.

Programma nacompetitie
EBOH mag de 1ste ronde overslaan en begint op 28 mei thuis en speelt 4 juni uit. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen 3de klas.

28 mei EBOH – winnaar( Zwarte Pijl – DVO’32)

4 juni winnaar( Zwarte Pijl – DVO’32)  –  EBOH

Zwarte Pijl eindigde als 3de  in de 4D, achter kampioen IFC en Excelsior Rotterdam. Het deed lang mee voor het kampioenschap in de afdeling waar onze stadgenoten Dubbeldam, DFC en GSC/ODS speelden. DVO’32 is voor ons een grote onbekende. De club komt uit Vlaardingen en is  periodekampioen  uit 4E. Deelname is nog niet helemaal zeker, want er moet nog 1 wedstrijd gespeeld worden en DVO ligt 6 doelpunten voor op CION.

Waar hebben we het punt tekort laten liggen?
Terugkijkend op het afgelopen seizoen zijn er wel een paar plekken te vinden waar we punten hebben laten liggen. In de 1ste seizoenshelft verspeelt EBOH in de slotfase een 3-2 voorsprong en verliest  mede door een omstreden strafschop met 3-4 van YVV de Zwervers. Tegen Sparta maakte EBOH het nog bonter. Een 4-1 voorsprong tegen Sparta gaat in de laatste 20 minuten met 10 man (2x geel  Jeffrey Manzanares) verloren. Regga Regales kopt in de slotseconden in eigen doel. EBOH speelt goed bij de latere kampioen NSVV en ruikt de winst. Door een ongelukkige blessure van de NSVV keeper wordt de wedstrijd gestaakt bij 1-1. EBOH moet terug voor 20 minuten, komt met 10 man nog op voorsprong, maar gaat toch de boot in door een blunder van Donny van der Laars en een eigen doelpunt van Jeffrey Manzanares.  Na de winterstop speelt EBOH met 2-2 gelijk tegen een uitermate zwak opererend GOZ. De mooiste kansen worden gemist en Houssin Jouhri spreekt over een misdaad, dat GOZ een punt mee mag nemen. Tegen concurrent ’s Gravendeel schenkt EBOH in blessuretijd de Seuters de overwinning. Na eerst nog met 2-1 te hebben voor gestaan, wordt het uiteindelijk 2-3. Uit bij de latere periodekampioen Sparta speelt EBOH een goede wedstrijd, maar verliest toch door 2 dode spelmomenten en omdat zelf de mooiste kansen worden gemist.
Thuis tegen NSVV weigert de scheidsrechter bij een 1-0 achterstand de bal op de stip te leggen nadat Suayip inschiet  en een arm een doelpunt voorkomt.
En verder heeft Hoessin Jouhri veel moeten improviseren en zag hij zijn brede selectie snel slinken door allerlei oorzaken.  Er moest een nieuw centraal duo gevormd worden door de afgescheurde kruisband van Cyrill Elschot en de emigratie van Mo Salman naar Libanon.
Het jonge duo Jordi Fok en Frank Teunissen vulden dit prima in, maar is ook nu weer gehalveerd door de zware enkelblessure van Frank. En ook Jordi van Dyck speelde meer niet dan wel door blessures.
Niettemin kreeg EBOH vaak de complimenten voor het goede en verzorgde spel van de trainers van de tegenpartij, dit leidde echter tot 1 puntje te weinig. Gebrek aan scorend vermogen en verdedigende discipline op beslissende momenten waren hier de oorzaak van. Verder boften de Dordtenaren het ook niet met het competitieprogramma in de laatste 4 wedstrijden.  Sparta stond bovenaan in de 3de periode en ZBC’97 en NSVV gingen vol voor de titel. Alleen Swift Boys was een makkelijke.
Maar we zijn nog niet verloren, we krijgen nog een kans. Nog 2 wedstrijden vlammen en we zijn weer
waar we minimaal thuis horen!

Swift Boys – EBOH


De laatste wedstrijd moest EBOH doen zonder 5 basisspelers. Leroy Verkerk, Jesse Rensen en Wesley Ebbers waren geschorst, Frank Teunissen loopt op krukken en Regga Regales had niet getraind.
Basisplaatsen waren er voor de jeugdspelers Joeri  van Kordelaar en Jasper Wessels. Remy Holster, terug na een langdurige rugblessure mocht ook beginnen, evenals Vincent Mutter en Ricardo van de Merwe. Deze laatste speelde een hele goede wedstrijd met mooie lange rushes en prachtige voorzetten. En het moet gezegd worden, de invallers deden het allemaal prima en dat is een fijn gegeven voor de dit seizoen zo geplaagde trainer Hoessin Jouhri, die soms uit alle hoeken en gaten spelers tevoorschijn moest toveren. In de beginfase waren er al genoeg kansen voor EBOH. Remy Holster zette met een steekpass Patrick Welts alleen voor keeper Jeroen Looijen, maar deze redde bekwaam.
De corner van Suayip Yaman werd door Ricardo van de Merwe op de paal gekopt. Nadat Remy Holster eerst een grote kans na een mooie pass van Jordi Fok om zeep had geholpen was de volgende wel raak. Patrick Welts zette Jasper Wessels alleen voor de keeper en via de handen van Jeroen Looijen kwam de bal bij Remy die met een mooie lob voor 0-1 zorgde.  Op slag van rust werd het 0-2 door opnieuw Remy Holster. Hij verzilverde een steekpass van Ricardo van Yperen.

In de 2de helft mocht Regga Regales toch op komen draven. Hij kreeg direct een grote kans uit weer een steekpass van Ricardo van Yperen, maar strandde op de doelman.  De 0-3 kwam er toch. Jasper Wessels maakte zijn 1ste doelpunt voor EBOH. Ricardo van de Merwe had een wereld pass in huis en Jasper schoof hem langs  de keeper. Dat kunstje herhaalde hij 5 minuten later. EBOH ging vrolijk door en Jordi Fok mocht zich ook laten huldigen als doelpuntenmaker. Naar voren gestoomd tikte hij een voorzet van Patrick Welts binnen. Het slotakkoord was voor Suayip Yaman.  Hij controleerde knap een pass van al weer Patrick Welts en liep de bal binnen. Hierna greep hij naar zijn hamstring en hopelijk valt het mee.  Bram Wouters en jeugdspeler Sifa Hira mochten ook nog invallen en van de grootste overwinning van het seizoen genieten. Alhoewel genieten, we schoten er niets mee op, behalve vertrouwen voor de nacompetitie. Het was zoals Hoessin Jouhri het na afloop vertelde: “we hebben gedaan wat we moesten doen, maar hebben het niet vandaag weggegeven”.

En Swift Boys ? Ondanks de mindere kwaliteiten en stevige nederlaag bleef de spelopvatting positief. Zij waren nog dicht bij een doelpunt.  Clement Geferts schoot een vrije trap op de lat en  Giorgio Fernandes schoot een vrije kans tegen de binnenkant van de paal. Zij hadden zich al lang verzoend met degradatie en verlangen weer naar de 4
de klas. “  Je kan beter lekker mee draaien in de 4de, dan onderaan bungelen in de 3de, scheelt ook supporters”. Scheidsrechter  van Vugt had geen enkele moeite om de partij in goede banen te leiden.

Swift Boys – EBOH 0-6   (rust 0-2)

’25 Remy Holster 0-1
’45 Remy Holster 0-2
’60 Jasper Wessels 0-3
’65 Jasper Wessels 0-4
’76 Jordi Fok 0-5
’89 Suayip Yaman 0-6  

 

Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Ricardo van de Merwe, Vincent Mutter, Patrick Welts ,Jeffrey Manzanares, Jordi Fok, Ricardo van Yperen, Suayip Yaman, Joeri van Kordelaar (Regga Regales), Remy Holster (Bram Wouters), Jasper Wessels ( Sifa Hira)
Reserves: doelman Kevin Emde en Paul Reijnders