Mooi weekend voor EBOH 1

In een heerlijk zonnetje werd tegen VVAC de grootste overwinning van het seizoen behaald met 5-1 en de concurrentie voor nacompetitie om degradatie te voorkomen verloor allemaal. Hierdoor is de kloof  6 punten geworden met nog 4 wedstrijden te gaan. Alle reden om van een mooi weekend te spreken. De saamhorigheid is groot na de winterstop en de hele groep zat na afloop gezellig bij elkaar in de kantine om het succes te vieren.

Voor VVAC  was er de berusting van de definitieve degradatie naar de 4de klas.  Het zat er al een tijdje aan te komen voor de Ottolanders, die ook onder interim trainer Mark Weel (weggestuurd bij Papendrecht) het winnende pad niet hebben kunnen vinden.  De focus lag de laatste weken op het 2de elftal en de A1, die ook in degradatiegevaar verkeerden en dat ging ten koste van het 1ste, dat toch al als verloren werd beschouwd. De ploeg heeft in dit seizoen slechts 1 overwinning behaald en dat was uitgerekend tegen EBOH. Op sportpark de Put verloor EBOH met maar liefst 3-0. Alle reden om revanche te halen, maar daar zag het in het begin niet naar uit. De zomeravondvoetbalinstelling van EBOH werd direct afgestraft bij de 1ste aanval van VVAC. De snelle Nick Lakerveld zette voor en Jesse de Bruin kon van dichtbij vrij inschieten. Via de handen van Joey Hughes (hij verving de met een liesblessure kampende Pim Versluis) en de paal sloeg de schrik om het hart bij de Dordtenaren (Het zal toch niet waar zijn, dat…) .

Nadat VVAC een kans op 2-0 gemist had, schrok EBOH eindelijk wakker en stelde in korte tijd orde op zaken. Nadat Remy Holster eerst in het zijnet had geschoten, na de bal ontfutseld te hebben van doelman Matthijs de Hoop, had Antonio Manzanares een mooie actie in huis op links, waarna Jesse Rensen de bal hoog in de touwen joeg. Nauwelijks 3 minuten later profiteerde Jeffrey Monster van een slippertje van Joeri Korevaar. Bijna was het direct er na 3-1, toen Antonio door Remy Holster vrij voor het doel werd gezet, maar de linkerspits had wel zijn actie, maar niet zijn vizier op scherp staan deze middag, en schoot naast. De 3-1 kwam er toch. De vrije trappen koning Leroy Verkerk mikte op het hoofd van Jordi van Dyck, die de bal perfect doorkopte naar de bij de ander paal staande Paul Reijnders, die binnen knikte.

 Na rust kabbelde de wedstrijd verder. EBOH liet VVAC  voetballen en gaf ze het idee van “lekker gespeeld vandaag, maar wel met 5-1 verloren” .  De mooiste van de middag kwam van de voet van Jeffrey Monster. Keeper Matthijs de Hoop schoot de bal weg voor de voeten van de doorgebroken Paul Reijnders. Jeffrey stond in de middencirkel op eigen helft en retourneerde de bal in 1 keer op de wreef richting doel. Hij ging over de keeper en via de binnenkant paal viel de bal binnen. Een “beauty”. “Als ik nu niet in het elftal van de week sta, weet ik het niet meer”, aldus de aanvoerder, die altijd in is voor een geintje. Het laatste doelpunt van de wedstrijd mocht er ook zijn. Leroy Verkerk stuurde Paul Reijnders weg, die laag voorzette. Remy Holster stapte handig over de bal heen en Jesse Rensen stond vrij om zijn 2de van de middag aan te tekenen.

Zowel Jeffrey Monster als Jesse Rensen kregen een publiekswissel een kwartier voor tijd. “Jeffrey had heel de week weer last van zijn achillespees en Jesse staat op scherp en loopt vaak tegen een onnodige kaart op”, aldus Hoessin Jouhri.  Kaarten had de uitstekende scheidsrechter Ijpelaar uit Kaatsheuvel niet nodig in deze sportieve wedstrijd. Naast doelman Pim Versluis kon EBOH ook niet beschikken over Mo Salman. Hij verrekte op de training zijn enkelbanden en is volgens fysiotherapeut Lars v.d. Toorn 3 weken uitgeschakeld. Gelukkig zit het vrije paasweekeinde er tussen en kan EBOH zich opmaken voor de ontvangst van Stotfold, waar EBOH al 40 jaar een uitwisseling mee heeft. De Engelsen komen met een hele grote groep van 80 man, de grootste ooit. Het zal ongetwijfeld weer een groot feest worden op de Schenkeldijk. Op 22 april speelt EBOH tegen de Zwerver in Kinderdijk.

EBOH – VVAC 2-1

’2    Jesse de Bruin 0-1
’13  Jesse Rensen 1-1
’16  Jeffrey Monster 2-1
’22  Paul Reijnders 3-1
’60  Jeffrey Monster 4-1
’74  Jesse Rensen 5-1

Opstelling EBOH: Joey Hughes, Leroy Verkerk, Paul Reijnders, Cyril Elschot, Jordi van Dyck, Jeffrey Manzanares ,Jeffrey Monster (Emre Aynihan), Jesse Rensen (Jasper Wessels), Antonio Manzanares, Nick van Wijngaarden (Fabricio Rietdijk), Remy Holster.
Reservespelers: Kevin Emde en Roy Tuinder