EBOH niet opgewassen tegen Drechtstreek

Het is vervelend om te constateren, maar de huidige selectie (of wat er nog van over is), komt kwaliteit te kort om resultaat te boeken tegen de top van de 3de klasse C, waar Drechtstreek onder valt. Het kan natuurlijk altijd een keer goed vallen, maar dan moet alles op zijn plaats mee zitten en de teamspirit boven die van de tegenstander uitstijgen. Dit was niet het geval tegen Drechtstreek dat met een eenvoudige 0-3 de punten meenam naar Papendrecht.

EBOH hield het precies een half uur vol. Het stond tactisch goed, er werd niet veel weggegeven en af en toe was er dreiging van de enige echte aanvaller, die beschikbaar was, Johnny Granger. Met enige weemoed denken we terug aan vorig jaar, toen we nog een beroep konden doen op de sneltreinen Regga Regales (nu Nieuw Lekkerland) en Ricardo van de Merwe (gestopt wegens werk).
Na een half uur was daar de plotselinge 0-1 voor Drechtstreek. Uitblinker aanvoerder Damien Vereecken liet een schitterende pass los, die net over Mo Salman heen ging en ook Pim Versluis had deze niet verwacht. De al snel voor Rick Sieses ingevallen Joey Hakkesteeg wel. Hij controleerde en schoot als een echte spits de bal langs Pim Versluis. Nauwelijks van de schrik bekomen, lag ook de 0-2 in het net.
EBOH verdedigde zwak uit en de bal kwam tegen de arm van Mark Kunst. Scheidsrechter Maurick van Dijk uit Etten Leur zag het, maar vond het niet opzettelijk en had ook niet het vermoeden dat het gelijk een doelpunt zou worden. Mark Kunst kreeg echter een vrije doortocht en schoot via de handen van Pim Versluis de 0-2 binnen, en van Dijk wees naar de midden, de felle protesten van EBOH negerend.

Direct na rust viel definitief het doek voor EBOH. Pim redde eerst nog fraai, maar toen EBOH weer slordig uitverdedigde en de bal in de voeten van Joey Hakkesteeg schoof, die op zijn beurt de oud Pelikaan Randy Kroos bediende, was de 0-3 een feit met een schot in de verre hoek. En daarna was er niet veel meer te beleven. EBOH had geen zin in een nog grotere nederlaag en Drechtstreek controleerde de wedstrijd. De jonge doelman Geoffrey van Tuijl, die de geblesseerde 1ste doelman Marvin Otte verving, had een makkie deze middag.
EBOH wisselde nog de niet geheel fitte Jeffrey Monster, Leroy Verkerk en Wesley Loos, zodat er nog meer jonkies in het veld stonden, naast Tom Slagter en Nick van Wijngaarden. “Speeltuinvoetballer” Joel Ricardo Cruz da Cunha (16 jaar) kreeg nog een kans, maar Geoffrey van Tuijl pakte de bal. Ook de kleinzoon van Marius, Roy Tuinder (17 jaar) kon een keer van rechts uithalen, maar schoot naast. Dat waren de spaarzame momenten dat er nog wat te beleven viel voor het doel, waar achter geen enkele EBOH supporter meer te bekennen was. Of naar huis, of achter het glas in de grote skybox. Dit tot ongenoegen van Mo Salman: “Op momenten dat we supporters nodig hebben, zijn ze er niet, of laten zich negatief uit, daar erger ik me aan, we spelen niet alleen voor onszelf, maar ook voor de club”.

Trainer Hoessin el Jouhri: “tot de 0-1 stonden we goed, als we dat vol gehouden hadden, kan je een puntje pakken. We geven gewoon 3x een goal weg, door slordig te verdedigen en hun de bal te geven. Een puntje tegen hun, zou bonus zijn, maar zat er niet in. We hadden met deze instelling tegen VVAC moeten spelen, dat zijn de clubs waar wij punten tegen moeten pakken, maar die verloren we ook met 3-0. En verder zijn we veel te licht in de voorhoede, wat voor kansen krijgen wij nou?” De 28 jarige talentvolle scheidsrechter Maurick van Dijk, speler van Internos 3, die het betaalde voetbal niet meer kan halen, maar nog wel de 2de divisie, gaf in het sportieve duel 1 gele kaart aan Jeffrey Manzanares. Hij protesteerde met zijn armen wijd, omdat hij vond, dat hij geen overtreding maakte tegen Randy Kroos.
Trainer Miguel Munoz won niet alleen met Groote Lindt altijd van EBOH, maar nu ook met Drechtstreek: “ De enige manier om daarvan af te komen, is dat jullie me als trainer aanstellen hier”!

En verder stond de wedstrijd in de belangstelling van Ad de Dordtenaar, met een fotorapportage van Jan Volwerk en een “uitgelicht” groot verslag van Minne Groenstege.
Jammer dat EBOH zich niet van zijn goede kant liet zien deze middag. Dat deed het overigens wel met de 3de helft. “Zangduo ENJOY” verzorgde topamusement, maar dat levert helaas geen punten op.
Langs de lijn stonden deze middag onder andere: Emre Aynihan (rug), Antonio Manzanares (lies), Remy Holster (kuit), Jordi van Dyck (rug), Frank Teunissen (knie), Jaimy Faassen (knie). Positief was de terugkeer voor 90 minuten van Cyril Elschot.

Volgende week is EBOH vrij en de week er op speelt EBOH thuis tegen de Zwerver. Tijd voor punten!

EBOH – Drechtstreek 0-3

’31 Joey Hakkesteeg 0-1
’37 Mark Kunst 0-2
’47 Randy Kroos 0-3

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Tom Slagter, Leroy Verkerk (Roy Tuinder), Mo Salman, Cyril Elschot, Wesley Loos (Joel Ricardo Cruz da Cunha),Jeffrey Manzanares, Johnny Granger, Jesse Rense, Jeffrey Monster (Paul Reijnders), Nick van Wijngaarden

Volledige fotoreportage van Jan Volwerk kunt u hier zien