Totale offday dames 1

vv Drechtstreek – EBOH 4-3

 Wat kan een zaterdagmiddag toch vervelend zijn.

Na twee lekkere overwinningen op OMC en Pelikaan vertrekken we vol goede moed richting Papendrecht. Overtuigd van de overwinning, per slot onze ploeg heeft de winning mood te pakken, beginnen we aan de warming-up. Tijdens de warming-up is de eerste tegenslag als twee bepalende spelers door een blessure niet kunnen meespelen maar we laten ons niet uit het veld slaan want met zo’n grote selectie moeten we dit kunnen opvangen.

De wedstrijd bespreking is als vanouds en hup naar buiten om de klus te klaren.

Al snel in de wedstrijd blijkt dat alles niet zo “soepel” verloopt als in de wedstrijden hiervoor. Hoewel we een veldoverwicht hebben weten we dit niet om te zetten in doelpunten. OKÉ het zit dan ook niet mee want de paal staat een aantal keer in de weg en de scheidsrechter legt een overtreding in het strafschotgebied er net iets buiten en ziet een handsbal van de Drechtstreek keepster over het hoofd en dan bekruipt je, langs de lijn, het gevoel van …… het zal toch niet ……… !!!!!!

En ja hoor 1 uitval van Drechtstreek en de bal wordt netjes in ons doel geprikt. Hoewel we nog gelijk maken en zelfs voorkomen is en wordt het niet onze wedstrijd.

In de tweede helft werken we keihard maar het is gewoon onze wedstrijd niet. We kunnen elkaar niet vinden en spelen eigenlijk alleen maar de lange bal die gemakkelijk te verdedigen is door de meiden van Drechtstreek. En dan volgen er nog meer blessures en gaat ons kaarsje in deze wedstrijd heel langzaam uit. Heel misschien hadden we nog recht op een gelijkspelletje en dat alleen al vanwege onze inzet maar helaas we gaan het veld af met een 4-3 nederlaag.

In de kleedkamer na de wedstrijd is het stil ……………. en na de “after-speech” ………… kan ik voor mezelf niet anders dan concluderen …………. boos worden is niet terecht op meiden die, ondanks dat het niet loopt, toch blijven knokken in de wedstrijd. Hier mag menigeen een voorbeeld aan nemen. Winnen en verliezen liggen in de sport dicht naast elkaar en 1 ding weet ik zeker zaterdag in onze thuiswedstrijd tegen Dubbeldam zullen mijn meiden er weer staan en, op zeker, de winst in de Schenkeldijk derby pakken.

Op naar een hele mooie zaterdag !!!