EBOH 1 walst over Oud Beijerland heen

Het was lang geleden dat EBOH zo’n gemakkelijke middag had in een competitiewedstrijd.
Vice voorzitter Edwin Korzilius , die destijds uit den Bosch kwam overwaaien, loopt al heel wat jaartjes mee, maar kon zich niet herinneren dat  EBOH een keer de 6 gehaald had thuis. OSV Oud Beijerland kwam niet aan voetbal toe en de ploeg van Hoessin el Jouhri zette de stevige cijfers van 6-1 op het bord.  Daarmee is de 1ste overwinning van het seizoen een feit en ook de 1ste zege op het nieuwe kunstgrasveld.

“Man of the match” was Jesse Rensen, die 3x scoorde en na de 3de het veld moest verlaten, omdat keeper Lukas Roeling ongelukkig op zijn kin viel en de boel gehecht moest worden. Trainer Hoessin el Jouhri was uiteraard blij met de zege: “Tegen deze ploegen moeten we punten pakken om bij de ondersten weg te blijven. De 1ste wedstrijden hebben we allemaal zware tegenstanders getroffen. We willen deze lijn doortrekken volgende week tegen GOZ uit.”

Ten opzichte van Perkouw had Hoessin een aantal wijzigingen aangebracht. Onder het motto “wie niet traint, die speelt niet” moest Wesley Loos met het 2de mee doen en stonden Jeffrey Manzanares (ziek geweest) en Ricardo van de Merwe (1x getraind) reserve. Leroy Verkerk was geschorst ten gevolge van zijn rode kaart vorige week. Door het rapport van de rapporteur hoeft hij slechts 1 wedstrijd te missen. Dit maal waren er basisplaatsen voor Emre Aynihan, Frank Teunissen en Suayip Yaman, die na zijn Turks betaald voetbalavontuur weer terug is op het oude nest.
Via een flitsende combinatie stond het al snel 1-0.Suayip Yaman bediende Ricardo van Yperen die niet zelfzuchtig was en Jesse Rensen was het eindstation.  Nauwelijks 2 tellen later was het al weer raak, toen Regga Regales de bal in het doel schoof. Het feest ging echter niet door, omdat Yaromir van Maaren daarvoor hands had gemaakt en scheidsrechter van den Bos al gefloten had. Patrick Welts schoot de penalty te simpel in en de 3de doelman van Oud Beijerland (de overigen zijn geblesseerd) pakte hem. Scheidsrechter van de Bos voelde zich een beetje schuldig. “Ik had wat langer moeten wachten met fluiten, dan was het een goal geweest. Gelukkig was het niet beslissend voor de wedstrijd “. En dat klopte want het werd al snel toch 2-0 toen een verdediger tegen de hak van Jesse Rensen schoot. De mooiste kwam op naam van Suayip Yaman. Via Cyrill Elschot, Regga regales en Ricardo van Yperen kwam de bal bij Suayip, die met een streep de 3-0 op het bord zette. Wesley Ebbers was daarna nog iets te zelfzuchtig, anders had het 4 of 5-0 gestaan bij rust.

Na de rust ging EBOH vrolijk verder en kon Jesse Rensen de 4-0 binnen koppen na een voorzet van Suayip. Regga Regales zorgde kort daarna voor 5-0 en Ricardo van de Merewe raakte eerst nog de paal, voordat hij met een slim steekpassje Wesley Ebbers in stelling bracht voor de 6-0. Het arme door blessures geteisterde Oud Beijerland liet daarna toch nog iets van zich horen. Robin Makor schoot op de bovenkant van de lat en Leonard van Maaren schoot uit een strafschop de eretreffer binnen, na een overtreding op Dimitri Becht.
EBOH vond het verder allemaal prima. De buit was al lang binnen en het feest kon beginnen!

Opstelling EBOH:
Donny van der Laars, Emre Aynihan (Jordi van Dyck), Cyrille Elschot, Jordi Fok, Frank Teunissen, Ricardo van Yperen, Jesse Rensen (Ricardo van de Merwe), Patrick Welts, Wesley Ebbers, Suayip Yaman (Jeffrey Manzanares), Regga Regales

EBOH – OSV Oud Beijerland        6-1

‘8         Jesse Rensen                                   1-0
’18       Jesse Rensen                                   2-0
’25       Suayip Yaman                        3-0
’53       Jesse Rensen                                   4-0
’56       Regga Regales                      5-0
’77       Wesley Ebbers                      6-0
’82       Leonard van Maaren              6-1