EBOH 3 maakt kansen niet af

De vierde wedstrijd van het seizoen en nog zonder punten. De doelstelling voor de wedstrijd tegen Dubbeldam 2 was duidelijk. Winnen! Normaal gesproken hoeft voor een wedstrijd tegen de buurman niemand te worden opgeladen. Zo zou het deze keer ook moeten zijn. Werklust en rust aan de bal was het voornemen.

 1. Dailey Buddenberg
 2. Patrick Jansen
 3. Robbin Kooijman
 4. Erik Peter
 5. Rowan Sedoc
 6. Niels Waterdrinker
 7. Tony Dasselaar
 8. Robin Zondervan
 9. Tim Stok
 10. Benji Hadzic
 11. Ramon Braun
 12. Mo Tajjiou
 13. Tommy de Roo
 14. Sietse Schuurman
 15. Chris de Visser
 16. Darko Stanisljvic

Nadat de nodige spelers terug zijn gekomen van blessures had trainer Marco Lucas de keuze over wie wel en niet in de basis te zetten. Vele scheve gezichten leverde dat vandaag niet op. Jeffrey v.d. Schalie, Roy de Graaf, Kevin van Wingerden moesten nog toekijken. Leider Frits Braun begaf zich op een nog zonnigere plaats.

EBOH was vanaf de aftrap de bovenliggende partij. In balbezit had de ploeg meer rust en ging zo op zoek naar kansen. Na vijf minuten was het Ramon die na een fraai opgezette aanval het eerste schot van de wedstrijd loste.

Dubbeldam probeerde bij tijd en wijlen in de omschakeling de thuisploeg te verschalken. Dat lukte in de 9e minuut. Een diepe aanval over de linkerzijde van EBOH werd afgerond na een schuiver over de grond. Gelegenheidsdoelman Dailey liet de bal onder zich doorgaan.

Vervolgens was het weer voornamelijk EBOH 3 wat de klok sloeg. Na 12 minuten was er een schot van Robbin. Na een kwartier een kans voor Ramon na een schitterende pass van aanvoerder Niels. In de vijfendertigste minuut kon ook een hard schot van Robbin de doelman van Dubbeldam niet verrassen. In de eerste helft waren Erik en met name Rowan ijzersterk achterin en gaven nagenoeg geen kansen weg.

— rust —

De tweede helft ging verder waar de eerste helft was gebleven. In de 46e minuut schoot Robbin één-op-één met de keeper voorlangs. Het systeem werd vervolgens omgezet naar 4-3-3 in de hoop meer kansen af te dwingen. Helaas werd het spel door de omzetting en wisselingen in het elftal alleen maar rommeliger.

De pijlsnelle Sietse kon als rechtsbuiten eigenlijk zijn snelheid niet meer gebruiken en ook Ramon kwam zijn tegenstander nagenoeg niet meer voorbij. Na een uur schoot Dubbeldam van afstand nog op de paal. En in de tegenaanval hielp Ramon de grootste kans van de wedstrijd om zeep. Na goed voorbereiden werk van Tim die de bal knap terug legde vanaf de rechterkant kon de “Memphis” van EBOH 3 in vrije positie voor de goal de bal niet drukken en schoot over.

In het laatste half uur bloedde de wedstrijd dood. EBOH kon vaak de laatste stap niet meer zetten, de overtuiging was weggeëbd. En zo eindigde wedstrijd in een spelbeeld waarbij het nog wel tien uur had kunnen duren voordat de ploeg de goede doelman van Dubbeldam zou passeren.

Na afloop overheerste er onvrede. Zoveel balbezit, zo weinig uitgespeelde kansen. Het positiespel geeft dan wel weer hoop om op verder te borduren, maar op aanvallen opzetten en afronden mag nog even hard worden getraind.

Klein smetje op de wedstrijd waren de gele kaarten voor praten voor Niels en Tim die het niet met de scheidsrechter eens waren. De leidsman hield sowieso niet zo van commentaar. Ook grensrechter Mo maakte in de eerste helft geen vrienden. Maar Mo en z’n mond houden gebeurd waarschijnlijk ook alleen als hij slaapt.

De derde helft werd overigens met ruime voorsprong gewonnen door trainer Marco Lucas. We zullen je de filmpjes besparen!

EBOH 3 – Dubbeldam 2 : 0 – 1
Man of the match : Rowan Sedoc

ps. de nieuwe wedstrijdbal was geschonken door EBOH 1