Zonnige competitiestart EBOH JG1

Zaterdag 17 september stond voor EBOH JG1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Het team van EBOH is de afgelopen maanden flink gegroeid. Met in totaal 15 enthousiaste jongens en meisjes stond EBOH te trappelen van ongeduld om een lekker potje te voetballen.

Naast de ervaren spelers (Ryan, Quan, Mitchell, Sven, Ruben, Hugo, Tim, Joey, Jonathan, Murat en Duncan) startte ook vier debutanten: Faye, Erik, Sven en Abel. De tegenstander, OJC Rosmalen trad op de Schenkeldijk aan met 7 veldspelers en een keeper, wat betekende dat EBOH noodgedwongen met veel wissels moest spelen.

Met de Van der Laan Support als nieuwe shirtsponsor op de tenues startte EBOH voortvarend aan de wedstrijd. Al snel lag de 1-0 in het net dankzij goed doorzetten van Murat.  Lang kon EBOH echter niet genieten van de voorsprong, OJC scoorde een knappe gelijkmaker. Daarna golfde het spel op en neer. Met nog twee doelpunten van Murat, eentje van Joey en een door OJC gemiste penalty werd de ruststand van 5-4 bereikt.

Zo doelpuntrijk als de eerste helft was, zo spannend was de 2e, waarin de doelpunten lang uitbleven. OJC ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel diep in de 2e helft aan de andere kant: 6-4. Maar nog was de wedstrijd niet gespeeld. Wederom kreeg OJC een penalty. Keeper Hugo redde knap, maar kon niet voorkomen dat OJC in de rebound alsnog scoorde. De slotminuten waren spannend, maar gelukkig kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand: 6-5.

Een goed begin van de competitie. Met een volledige bezetting telt EBOH JG1 op dit moment  17 spelers. Daarmee een tweede JG team dichtbij.