Onfortuinlijk EBOH 3 loopt punten mis

Na een stevige voorbereiding en een competitiestart met een overwinning en nederlaag mochten de mannen van trainersduo Guido Noorlander en Marco Lucas het opnemen tegen IFC 2. Na afloop kon men redelijk tevreden zijn over het spelbeeld, de 1-3 uitslag was minder fijn!

16. Tommie de Roo

De wedstrijd begon open met kansen over en weer. IFC stuitte op doelman Roy. EBOH raakte middels Mayron de lat, Tim miste nipt één-op-één en Niels was met een vrije trap dichtbij, maar raakte de paal. Een voorsprong was goed mogelijk geweest, maar het zat niet mee.

Na 15 minuten deed IFC wat de thuisploeg naliet, scoren. De 0-1 werd gemaakt na minder scherp verdedigingswerk bij EBOH en een minuut later werd de 0-2 binnen gekopt. De koppies gingen hangen en de Schenkeldijkers oogde wat lamlendig. Er werd ingegrepen. Eerst werden de backs van positie gewisseld. Maar toen de druk van IFC bleef aanhouden. Jordi moest als extra slot op de deur eerder invallen als verwacht, Jesse van Genderen, die nog wat moest wennen na een aantal jaar zonder voetbal, maakte plaats.

Invaller Jordi kon niet voorkomen dat na een half uur IFC de 0-3 binnenschoot van een afstand van plus minus 25 meter. EBOH kreeg langzaam het initiatief terug, maar kon voor rust niks aan de stand veranderen.

— rust —

Sietse maakte plaats van Jeffrey en Patrick voor Toni. Na rust ging EBOH er vol bovenop. Dat resulteerde in een snelle aansluitingstreffer. Na 47 minuten maakte Robin, die een prima pot speelde, de 1-3 na aangeven door invaller Jeffrey.

EBOH drukte door. En dat resulteerde in kansen. Jordi raakte de paal. Schalie raakte de lat. Diverse keren waren er mogelijkheden tot schieten en koppen. Hachelijke momenten voor de goal van IFC ten spijt, een volgende treffer viel niet. Een vrije trap van Tim werd nog knap gekeerd door de IFC doelman. IFC raakte ook nog de lat en EBOH kwam goed weg toen de scheids de bal net buiten de zestien legde na een overtreding. De eindstand bleef steken op 1-3.

Ondanks een lichte overmacht op het veld, gingen de punten dus naar IFC. Zeker over de tweede helft kunnen we tevreden zijn! Met opgeheven hoofd werd het veld verlaten, als we de ingeslagen weg vervolgen moeten de punten vanzelf volgen was de algehele overtuiging!

Volgende week tegen DFC beter!

ps. grote dank aan scheidsrechter Sebastiaan Bekkers die op het laatste moment nog kon invallen als leidsman!