EBOH in slotfase onderuit bij ZBC

Nadat Jonny Grener voor de gelijkmaker had gezorgd, zat een puntje in Zwijndrecht er dik in, maar de uitblinker aan Zwijndrechtse kant Moustakim Atlagh zorgde  3 minuten voor tijd voor de zege van ZBC’97, tot groot ongenoegen van trainer Hoessin Jouhri, die naast het gemis aan resultaat de personele problemen verder zag toenemen.

Op de lijst van geblesseerden kon Mo Salman al worden toegevoegd met een kneuzing in de rug, nadat hij met de knie van Pim Versluis in aanraking kwam vorige week . Paul Reijnders viel na een half uur uit met een hamstringblessure en ook Remy Holster haalde het einde niet met knieproblemen. Gelukkig nog een positief punt. De 18 jarige Tom Slagter maakte als rechtsachter een prima debuut.
EBOH begon onzeker in Zwijndrecht en ZBC was de bovenliggende partij. Kansen waren er voor Moustakim Atlagh en Armando Tuur, maar Pim Versluis maakte alles onschadelijk.
Tegen de verhouding in kwam EBOH toch op voorsprong. Na een scrimmage rond de 16 mocht EBOH een vrije trap nemen en Leroy Verkerk ontpopt zich zo langzamerhand als een specialist. Net als tegen Groote Lindt sloeg de bal als een granaat achter Pieter Lerensveld, die vorig seizoen nog bij ’s Gravendeel onder de lat stond.
Bijna was het zelfs 0-2, toen Mario Bolder met een kopbal zijn eigen doelman passeerde, maar er was niemand van EBOH om te profiteren.

Na rust viel de gelijkmaker snel. Moustakim Atlagh passeerde Pim Versluis in de korte hoek en ZBC kwam zelfs op voorsprong. Atlagh mocht van scheidsrechter Twiss een vrije trap nemen en Pim Versluis bokste de bal in de richting van Mohssin Ghorafi, die de bal binnen kopte. Tijd voor Houssin Jouhri om supersub Ricardo van de Merwe in te brengen. Koud in het veld lag de gelijkmaker al binnen. Een verre ingooi van Jeffrey Manzanares werd mooi verlengd en Johnny Grener zette de 2-2 op het bord. Dit keer geen overwinning in Zwijndrecht, maar in ieder geval een puntje, zo gloorde de hoop in Dordtse harten, maar het liep allemaal anders. Pim Versluis stompte een hoge voorzet ongelukkig voor de voeten van Atlagh en hij drukte af.
Nog 1 keer werd EBOH gevaarlijk, toen Ricardo van de Merwe Johnny Grener wegstuurde.
Met handen en voeten werd hij tegen gehouden, maar scheidsrechter Twiss zag er geen overtreding in. Dat zag hij wel in eenzelfde soort actie van Emre Aynihan. Hij mocht met 2x geel naar de kant.

Het gezicht van Houssin Jouhri  stond op onweer. ”Zij hebben best een technisch goedploeggie hoor, maar wij voetbalden ons aardig onder de druk vandaan, komen op voorsprong en gaan het in de 2de helft weg lopen geven. Die ballen mogen er echt niet in op deze manier, dan wordt het elke week lastig. En met die blessures er bij wordt het weer extra puzzelen deze week. Ik ben blij dat Ricardo van de Merwe en Patrick Welts reserve  willen zitten, maar trainen doen ze niet“

ZBC’97 – EBOH 3-2

’25 Leroy Verkerk 0-1
’48 Moustakim Atlagh 1-1
’61 Mohssin Ghorafi 2-1
’77 Johnny Grener 2-2
’87 Moustakim Atlagh 3-2

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Tom Slagter, Leroy Verkerk, Emre Aynihan ,Paul Reijnders (Wesley Loos), Jeffrey Manzanares, Jesse Rensen, Johnny Grener, Remy Holster (Ricardo van de Merwe), Jeffrey Monster (Patrick Welts), Antonio Manzanares.