Zevenklapper voor EBOH in de beker

De 1ste  bekerwedstrijd voor EBOH tegen zondag vierdeklasser SVC uit Standaarbuiten eindigde in een 7-1 zege voor de Rood Zwarten. Het is lang geleden dat wij zo veel doelpunten mochten aanschouwen voor de thuisploeg op de Schenkeldijk. De laatste grote zege was een 6-1 overwinning op Oud Beijerland in de competitie. De  nieuwelingen Jeffrey Monster, Johnny Granger en Antonio Manzanares deden van zich spreken door allemaal het net te vinden. Ook het 16 jarig talent Roy Tuinder (kleinzoon van Marius van Pelt) verzilverde een mooie aanval. Opvallend feit in deze wedstrijd was het rendement van de Dordtse ploeg.

De afgelopen seizoenen ontbrak het aan scorend vermogen, maar dit keer werden er weinig kansen gemist. Al na 10 minuten opende Jeffrey Monster bij de 2de paal de score door een voorzet van Antonio Manzanares fraai te verzilveren. Even later bracht Remy Holster in de 16 Patrick Welts in stelling en dat was 2-0. Na de door de prima scheidsrechter  Simon ingelaste drinkpauze ( 22 graden en een lekker windje?) ging EBOH verder en Jeffrey Monster stuurde Antonio Manzanares weg die schuin op het doel afstevende en de 19 jarige doelman Coen van den Bergh kansloos liet. Vervolgens deed SVC iets terug. De behendige Theo Viegen zorgde voor gevaar een paar gevaarlijke momenten, die eerst nog door Pim Versluis konden worden gered. Een lage voorzet moest hij echter los laten, waarna Ramon Troost de bal laag in de hoek knalde.  Dit bleek later het enige wapenfeit te zijn van SVC, een jonge ploeg met een positieve spelopvatting.  Voor de rust werd het nog 4-1 door een foutje van Aron van Boxel. Hij tikte de bal naast zijn eigen doelman en Johnny Granger zei dank je wel.

Na rust kreeg ook de bank speelminuten en liep EBOH eenvoudig verder uit naar 7-1. Patrick Welts verzilverde zelf een penalty, nadat hij was neergelegd in de 16 en Johnny Granger benutte een slim passje van Jasper Wessels. Het slotakkoord was voor Roy Tuinder. Hij reageerde snel en alert op een mooie dieptepass en tikte de bal langs Coen van den Bergh. EBOH kon deze wedstrijd nog geen beroep doen op de niet fitte Remco van Gool, Cyrill Elschot, Frank Teunissen en Jesse Rensen. Leroy Verkerk sluit dinsdag weer aan na een weekje vakantie. Mo Salman speelde na een jaar afwezigheid (werk in Libanon) zijn 1ste volledige wedstrijd en zat er na afloop behoorlijk door heen: “ik heb een jaar niet gevoetbald en bijna alleen maar gewerkt, dus die zware benen zijn niet zo gek” EBOH neemt het dinsdag thuis op tegen zondag 3de klasser Virtus uit Zevenbergen. Aanvang 20.00 uur.

’80 Roy Tuinder                      7-1

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Paul Reijnders, Emre Aynihan, Mo Al Salman, Jeffrey Manzanares, Patrick Welts, Johnny Granger, Nick Stam (Alen Sirovica), Remy Holster (Roy Tuinder), Jeffrey Monster (Jasper Wessels), Antonio Manzanares. Reserve doelman Joey Hughes.