Bekeruitschakeling dreigt voor EBOH

Na het 1-2 verlies thuis tegen zondag derdeklasser Virtus uit Zevenbergen is de volgende bekerronde ver weg voor EBOH. Virtus heeft aan een gelijkspelletje tegen SVC (waar EBOH zaterdag met 7-1 van won) genoeg om de volgende ronde te bereiken.
En het zag er in de beginfase nog wel zo goed uit voor EBOH. Het eerste half uur had Virtus niets te vertellen en speelde EBOH veelbelovend. Langs de kant klonken positieve geluiden: “Er zit veel meer voetbal in zit dan vorig seizoen”.

 Virtus kon EBOH slechts met de nodige overtredingen van succes afhouden en Jeffrey Monster schoot 1 van de vrije trappen op de lat. Geheel onverwacht en uiterst dubieus kwam Virtus toch op voorsprong. Keeper Joey Hughes hield net binnen de 16 de bal vast, maar Thom van Santbergen ontfutselde hem de bal en liep naar het lege doel toe. Scheidsrechter van Heiningen wuifde alle protesten weg. Joey Hughes was er na afloop nog kwaad over: “Ik had de bal vast, maar die speler tikte met zijn voet mijn arm weg en ging er met de bal vandoor. Onbegrijpelijk dat hij dat door laat gaan, en als ik dan om uitleg vraag zegt hij niets”. Het onrecht werd al na 1 minuut beantwoord. Johnny Grener haalde met zijn linker vanaf 20 meter prachtig uit in de bovenhoek. In de 2de helft was het allemaal een tandje minder en liet Virtus zien dat het in de voorbereiding verder is dan EBOH.

Door de wissels van Antonio Manzanares en Johnny Grener verdween ook de snelheid uit de voorhoede. Een scheidsrechterlijke dwaling zorgde er voor dat EBOH met 10 man verder moest. Emre Aynihan ontving een lullige 2de gele kaart van scheidsrechter van Heiningen en moest er van af. Waar overtredingen van Virtus bestraft werden met een vermaning, werd voor EBOH een kaart getrokken. En dat voelde als onrecht.

Slordig balverlies van EBOH leidde tot de winnende goal voor Virtus. Uit de voorzet werd de bal langs de kansloze Joey Hughes gekopt. Ondanks het ondertal kreeg EBOH nog kansen op de gelijkmaker. De volley van Remy Holster ging net naast en Leroy Verkerk stuitte uit een steekpassje van Jeffrey Monster op de keeper. Jasper Wessels kreeg ook nog een mooie uit een voorzet op maat van Leroy, maar de bal ging naast. Positief nieuws was de rentree van Remco van Gool, die de 1ste helft mocht opdraven. De “ziekenboeg” wordt leger, maar is nog gevuld. Cyrill Elschot is nog niet wedstrijdfit en hetzelfde geldt voor Frank Teunissen (knie), Jesse Rensen (lies) en Jordi van Dyck, die blijft kampen met problemen in zijn rug en er beetje moedeloos van wordt. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen de buurman van Virtus, Seolto uit Zevenbergen. De aanvang is 14.30 uur.

Opstelling EBOH: Joey Hughes, Paul Reijnders, Emre Aynihan, Mo Salman, Jeffrey Manzanares, Patrick Welts, Johnny Grener ( Jasper Wessels), Remco van Gool (Wesley Loos), Remy Holster, Jeffrey Monster, Antonio Manzanares (Leroy Verkerk).
Reserve doelman Pim Versluis.