Zij houden het doel schoon

De selectie voor het nieuwe seizoen telt 3 keepers. Keeperstrainer is de pas 23 jarige Danny Wessels, die samen met Timo Baum ook de keepers van de jeugd traint en begeleid.

De jongste is de net 18 jaar geworden Kevin Emde, die overkomt uit A1 en vorig seizoen al regelmatig wisselkeeper was bij het eerste elftal. In de voorbereiding is er helaas een pees afgescheurd van een vinger, waardoor hij 6 weken aan de kant moet blijven. Hierdoor moet een beroep worden gedaan op trainer Danny Wessels als de nood aan de man is.

Joey Hughes is de oudste met zijn 29 jaar en werd halverwege vorig seizoen van het  2de elftal overgeheveld naar het eerste als opvolger van Donny van der Laars. Hij presteerde prima en bleef knap overeind in de “Hel van Vlaardingen”, toen EBOH met een 2-1 voorsprong de stormloop van CION moest opvangen in de slotfase. EBOH overleefde het, met alle vervelende onderbrekingen, 3 uur durende hectische duel en bleef gelukkig derdeklasser. Doordat Joey in september nog op vakantie gaat, ligt het voor de hand dat de nieuwe van RCD overgekomen keeper Pim Versluis gaat starten als 1ste keeper. Pim is 25 jaar en is bij EBOH begonnen in de jeugd. Na eerst voor kickboksen gekozen te hebben, besloot hij in de vriendenploeg RCD 4 te gaan keepen. Daarna haalde Ron van Kooten hem over om in het 1ste te gaan keepen en behaalde hij onder succestrainer Frank Zwakhals  vorig seizoen het kampioenschap in de 4de klas. Door zijn liefde voor Feyenoord besloot hij op zaterdag te gaan voetballen en kwam hij uit bij SC Amstelwijck. Het trieste einde van deze club is bekend en vervolgens maakte hij dankbaar gebruik van de mogelijkheid om bij zijn oude liefde EBOH te gaan keepen.

IMG_0831 [501214]