Wijze les voor EBOH 3

Zaterdag mocht EBOH 3 aantreden voor de eerste (oefen)wedstrijd van het seizoen 2015-2016. Nog niet helemaal compleet, maar wel vol goede moed ging het derde op bezoek bij ’s Gravendeel.

Mayron Stam en Jordi van Gijzen vertrokken naar Emma. Robin v.d. Ruit besloot andere dingen te gaan doen. Sean v.d. Ruit, Chris de Visser, Gerben Schuurman, Tommie de Roo, Darko Stanisljvic, Jeffrey v.d. Schalie en Robin Zondervan konden om uiteenlopende redenen nog niet meedoen. Dave v.d. Capellen en Bas van Oosterhout sprongen voor de wedstrijd tegen ’s Gravendeel in de bres.

Nieuwbakken coach Marco Lucas was voor de eerste wedstrijd direct de sleutels vergeten, maar we zullen het door de vingers zien. “We geven Mo Tajjiou gewoon de schuld”, die had geen voetbalschoenen en mocht van Marco lenen. Met veertien man in de selectie kon er deze zaterdag worden afgetrapt.

14. Rowan Sedoc

De wedstrijd werd begonnen in het vertrouwde 4-3-3 systeem en de eerste tien minuten was er vooral veel balbezit voor E.B.O.H. De tegenstander tastte af en wachtte op foutjes van de rood-zwarten. Met name Dave en Erik, het centrale duo, was veelal in balbezit. Een teken dat het middenveld en de voorhoede nog moeilijk kon worden gevonden.

Na tien minuten was de eerste grote kans van de wedstrijd dan ook voor ‘s-Gravendeel. Zij profiteerde van een foute inspeelpass en kwamen direct voor doelman Roy te staan. Die redde knap. Bij E.B.O.H. werd met name gezocht naar de balvaste Robbin, maar de bijsluiting verliep nog niet geheel soepel.

Na twaalf minuten profiteerde de thuisploeg wederom van een fout inspeelpass. Teveel mensen bij het derde waren voor de bal. Via een uitbraak over de rechterzijde volgde een goede voorzet die door de sterk spelende spits van de tegenstander werd binnen geknikt. E.B.O.H. was de kluts kwijt en de eerste tekenen van vermoeidheid werden al na ruim twaalf minuten zichtbaar. Benjamin, normaal de onvermoeibare terriër op het middenveld, liep reeds met de tong op de schoenen. En meer spelers liepen te zuchten en te steunen.

Eén minuut na de openingstreffer was het weer raak. De spits van ‘s-Gravendeel knalde via de linkerkant de bal met een strakke lage streep in de verre hoek. Onhoudbaar voor Roy. En drie minuten later ontstond door zwak ingrijpen van de E.B.O.H. defensie vanuit de kluts de 3-0. Er werd gewisseld.

Gedurende een korte periode leken de Dordtenaren de grip wat te hervinden. Een goed schot van Bas werd overgebokst en Toni  zag een schot gekeerd worden. Na 25 minuten was het toch weer raak voor de thuisploeg. Roy kon in eerste instantie nog redden, Dave haalde de bal nog een keer van de lijn, maar in derde instantie werd toch de 4-0 tegen de touwen geschoten.

Intussen bleek Mo nadat hij was gewisseld weer een uitstekende grensrechter, scherp als altijd, doorzag hij elke situatie. Mo en Chris zullen dit seizoen toch niet weer gaan uitmaken, wie de de beste grens van het derde is?

Na een half uur spelen vond Bas de opening naar linksbuiten Ramon, die kwam alleen de keeper van ‘s-Gravendeel niet voorbij. De bal werd netjes van zijn voeten gepakt. Ook een afstandschot van Ali kon niet genoeg gevaar brengen. Bij ‘s-Gravendeel werden de kansen wel benut. Een hoge bal kon niet lekker worden weggewerkt door Dailey, waarna de bal netjes over de uitkomende Roy werd gewipt. 5-0.

In de eerste helft bleek ‘s-Gravendeel vooral een stuk verder dan de Dordtenaren. Het spel werd netjes verdeeld, ze waren fitter en de omschakeling was agressiever. Bij E.B.O.H. ontbrak de kracht op het middenveld om de linies kort te kunnen houden, teveel mensen eindigde in de omschakeling voor de bal en op inspeelpasses werd te langzaam gereageerd.

Voor rust volgde nog een grote kans voor de thuisploeg. In de 42e minuut werd er verkeerd gestapt voor buitenspel en kon ‘s-Gravendeel weer op Roy af.  Die redde. Ruststand: ‘s-Gravendeel 5 – Roy 0.

— rust —

Na de thee wisselde E.B.O.H. van systeem. Om de overtal situatie op het middelveld tegen te gaan werd er overgeschakeld naar 4-4-2. Robbin kwam weer op zijn vertrouwde stek als laatste man te staan. Dave schoof door naar het middenveld. Mentaal werd de stand weer op 0-0 gezet.

De omzetting wierp zijn vruchten af. We zullen Marco de vergeten sleutel door de vingers zien. In de eerste fase na rust kreeg E.B.O.H. meer grip op de wedstrijd. Met name Robbin speelde een dijk van een tweede helft en verdeelde van achteruit het spel, terwijl hij ondertussen met zijn uitschuifbare benen de aanvallers van ‘s-Gravendeel de bal ontnam. De thuisploeg werd lang niet meer zo gevaarlijk als in de eerste helft en de betere mogelijkheden waren voor de Dordtenaren.

Maar daar waar de rood-zwarten net de overtuiging en kracht misten om af te kunnen ronden, deed ‘s-Gravendeel dit wel. Eerst was het Bas die met een iets te zachte kopbal de keeper van de thuisploeg niet kon verontrusten. Aan de andere kant was het wel raak. Al rook de 6-0 enigszins naar buitenspel.

E.B.O.H. bleef echter voor zover dat kan met een 6-0 stand overeind en bood het nodige tegenwicht. Al zal bij deze ruime voorsprong ook bij ‘s-Gravendeel het heilige vuur wat zijn gaan liggen.

In de 77e minuut was er eindelijk de eretreffer voor het derde. Niels maakte de mooiste goal van de middag, door nagenoeg uit stand nonchalant de bal in de verre hoek te krullen. Niet veel later had hij het leed verder kunnen verzachten, maar wilde één-op-één met de keeper iets te mooi doen. Hij wipte de bal met een krul over de keeper, maar net naast de goal. Daar bleef het bij. Eindstand 6-1.

Ondanks de ruime nederlaag, waren er uiteindelijk genoeg aanknopingspunten te zien om op verder te borduren. Bij een 4-4-2 formatie stond het team beter, Robbin heerste als laatste man, Roy was als doelman weer de uitblinker en ondanks dat het met fasen moeizaam liep bleven de koppies omhoog en was iedereen positief naar elkaar. En als straks de afwezigen van vandaag weer aansluiten, zit er ook weer meer scorend vermogen in de ploeg.

‘s-Gravendeel 2 – E.B.O.H 3 : 6-1
Doelpuntenmaker : Niels Waterdrinker
Men of the Match : Roy de Graaf  & Robbin Kooijman

Volgende week volgt er wel een zware kluif voor de beker. Het derde mag op bezoek bij Wieldrecht 3. Maar ook daar kunnen we weer stappen zetten richting de competitie.