EBOH verliest na strafschoppen

EBOH is er niet in geslaagd om het EMMA toernooi te winnen.

In de finale tegen SSW  bleven beide doelmannen Donny van der laars en Jan Arie Kouwenhoven moeiteloos overeind en moesten penalties de beslissing brengen.  De hoofdrol in de penalty serie was voor SSW doelman Jan Arie. Hij scoorde zelf koelbloedig en wist vervolgens de strafschoppen van Jesse Rensen,  Halil Turktas, Wesley Ebbers en Randy Camfermann te keren, en dan ben je een grote doelman.

EBOH stond deze middag onder leiding van de trainer van het 2de elftal Derrick Jap a Joe, en dat had alles te maken met het feit dat hoofdtrainer Houssin Youhri besloten had om dit weekend ieder lid van de selectie speeltijd te gunnen. ”We beginnen met zijn allen te trainen en dan vind ik dat iedereen ook recht op speeltijd heeft. Deze week gaan we nog 3x trainen en dan maken wij een keuze voor de 1ste en 2e groep”  En zo kon iedereen tenminste zeggen dat hij in EBOH 1 gespeeld heeft.

De zondagmiddaggroep was kwalitatief minder dan de vrijdagavondgroep, maar bleef toch gemakkelijk overeind tegen SSW, dat nog wel een keer de lat en de paal raakte.
EBOH kwam niet voorbij de imposante keeper Jan Arie Kouwenhoven, die het doel letterlijk en figuurlijk kleiner maakt. SSW prijst zich gelukkig dat de overstap van Jan Arie naar Heerjansdam niet door gaat.  Met de blessures in de selectie van EBOH valt het tot nu toe reuze mee. De ongelukkigste is Rens de Boer. Hij brak in een onderling duel vorige week dinsdag zijn middenvoetsbeentje. De blessure van Joey Hughes lijkt mee te vallen. Gevreesd werd voor een breuk in het kuitbeen, maar hij reed zondag weer vrolijk rond op zijn scooter op het sportpark, zonder gips.

Badder Amraoui, Remy Holster en Patrick Welts zijn de enigen, die nog niet in actie gekomen zijn in de voorbereiding.
De grootste aderlating voor EBOH is het vertrek van Mo Salman naar Libanon, waar hij een topbaan aangeboden heeft gekregen. “En daarmee is mijn droomcentrum met Mo en Cyrill Elschot helaas van de baan. We hadden met deze twee gemakkelijk 1 op 1 kunnen spelen, ik zoek nu naar alternatieven”, aldus trainer Houssin Youhri, die de wedstrijd als  oplettend toeschouwer aan de overkant volgde.

P1110800