Uit AD…. De Dordtenaar……

DORDRECHT . Mohammed Al Salman is voorlopig niet op de Nederlandse amateurvoetbalvelden te zien. Hij heeft een baan geaccepteerd in Libanon en is gisteren vertrokken. ,,Een baan met veel verantwoordelijkheid. Een unieke kans die ik écht niet kon laten lopen.’’

Zo’n anderhalf jaar geleden liet Mohammed Al Salman al uit zijn mond vallen dat hij ambitieus was. ,,In mijn werk en in het voetballen wil ik altijd het beste uit mezelf halen,’’ zei Salman toen in een interview met deze krant. In datzelfde jaar koos hij voor een baan met meer verantwoordelijkheid. Hij ging aan de slag als management tranee bij KPN. ,,Nu kreeg ik de kans om een droombaan te aanvaarden in Libanon. Natuurlijk is dat een grote stap. Een groot en onbekend avontuur ook. Ik zal moeten ondervinden of het me bevalt. Maar ik ga er wel alles aan doen om te slagen. Ik heb er erg veel zin in.’’

,,Het voetballen en EBOH ga ik zeker missen,’’ zegt de in Goes geboren Al Salman, die voor zijn studie International Management aan de Universiteit van Tilburg ook al eens een half jaar in Spanje woonde. ,,Nee, ik heb er nog niet over nagedacht of ik in Libanon ook ga voetballen. Ik zal me sowieso eerst moeten focussen op mijn nieuwe job. Maar het voetballen is wel altijd een belangrijke uitlaatklep voor me geweest. Dus als er een mogelijkheid komt, zal ik die zeker aangrijpen.’’

De voetballer Al Salman, werd in de jeugd van EBOH al als een groot talent bestempeld. ,,Trainer Houssin El Youhri, zei toen ik bij hem in EBOH zondag 2 mijn debuut in de senioren maakte dat als ik niet binnen een paar jaar op hoog niveau zou voetballen, ik iets niet goed gedaan zou hebben. Dat is dus niet gelukt, dus heb ik misschien wel iets niet goed gedaan. Maar ik heb het als voetballer bij EBOH prima naar mijn zin gehad,’’ aldus Al Salman, die één keer een uitstapje van één seizoen naar DFC maakte. ,,EDat werd in sportief opzicht een rampjaar omdat ik meer geblesseerd was dan dat ik aan voetballen toekwam. Het bleef daarom bij één seizoen.’’

Dit seizoen heeft Al Salman, onder zijn oude trainer El Youhri, geen bal aangeraakt. ,,Nee, daar heb ik geen tijd voor gehad. Ik heb voor mijn vertrek heel veel moeten regelen. Ik heb uiteraard wel afscheid genomen. Dat was niet gemakkelijk. Ik heb de ploeg en de trainer geïnformeerd over mijn nieuwe toekomst. Ik zal EBOH straks zeker blijven volgen.’’

El Youhri noemt het vertrek van Al Salman een grote aderlating voor EBOH. ,,Dat scheelt straks zeker een paar punten. Maar geweldig voor hem dat hij die topbaan heeft gekregen.’’ El Youhri kan een streep halen door zijn gedroomde centrale duo. ,,Ik had in mijn hoofd om Al Salman naast Cyril Elschot te zetten. Met die twee hadden we achterin gemakkelijk één op één kunnen spelen. Ik zal dus op zoek moeten naar alternatieve oplossingen. Maar die zullen we zeker vinden.’’

www.janvolwerk.nl

timthumb