Weer een Italiaanse overwinning voor EBOH 1

Na de 0-1 zege op DHV volgde weer een 0-1. Dit keer werd ZBC’97  in eigen huis verslagen.
En de zege op het koude en door pittige voorjaarsbuien geteisterde Bakestein was uiterst mager, maar meer dan verdiend.

René Ebbers sprak over de wedstrijd van de gemiste kansen: “Als we ooit een wedstrijd vroegtijdig hadden kunnen beslissen, was het vandaag wel. We zitten weer onnodig tot het laatst in spanning. Maar het is wel een hele belangrijke 3 punter als je naar de andere uitslagen kijkt. We zijn eindelijk van die vervelende 10de plaats af. Volgende week DHV thuis en de dinsdag erna komt VVOR op bezoek. Dan moeten we het gat slaan, want daarna komt Feyenoord”

“Man of the match” werd Jesse Rensen.  Hij wist, als vervanger in de spits  van de geschorste Regga Regales , als enige een gaatje te prikken in de Zwijndrechtse defensie. Zijn vader Aad Rensen, speciaal overgekomen uit Mallorca, zat supertrots te wezen op de tribune: “Dit is mijn zoon!!!!”
liet hij aan alle tribuneklanten luid en duidelijk weten na de fraaie goal.
EBOH had een sterke opening op Bakestein met kansen voor Ricardo van de Merwe en Marc Oldenburger, die na een verkeerde terugspeelbal  vrij voor Erik Sprokkereef kwam. Hij wist de doelman in 2 instanties niet te passeren. De mooiste actie kwam van Jesse Rensen. Hij krulde de bal fraai op de kruising.

Ondertussen bleef de defensie keurig overeind en werd het gevaar Rui Monteiro
geneutraliseerd. Na rust bleef EBOH de bovenliggende partij en ging het door met het missen van kansen. Wesley Ebbers schoot via de vingertoppen van Erik Sprokkereef over en Jesse Rensen kon de bal binnen prikken uit een corner, maar de bal werd door een Zwijndrechtse verdediger nog  van de lijn gehaald.
Ruim 10 minuten voor tijd was het eindelijk toch raak.  Wesley Ebbers zette voor, Ricardo van de Merwe kopte door en Jesse Rensen controleerde de bal en schoot hem hoog binnen.

In de slotfase kreeg EBOH nog een paar dotten van kansen om de wedstrijd in het slot te gooien.
Wesley Loos kwam alleen voor de keeper, maar mikte naast en Wesley Ebbers kreeg de mooiste na een voorzet van Ricardo van de Merwe. Hij had nog tijd om een treinkaartje te kopen, maar mikte in 1 keer naast op 5 meter van het doel.  Daardoor bleef het toch nog spannend en was ZBC gevaarlijk bij indraaiende vrije trappen vanaf de zijkant. Maar als echte Italianen overleefde EBOH deze storm.

Bij EBOH was Donny van der laars weer terug onder de lat na zijn liesblessure. Joey Hughes, die hem in het paasweekeinde prima verving, speelde weer in het 2de.  Regga Regales is met succes in hoger beroep gegaan tegen zijn schorsing. De 8 wedstrijden zijn terug gebracht naar 3. Matthijs Jongeneel moest met een enkelblessure het veld verlaten en werd vervangen door Paul Reijnders. Halil Turktas
zat wel op de bank, maar kampt met een gekneusde voet.

ZBC’97 – EBOH                 0-1

’78          Jesse Rensen    0-1

EBOH: Donny van der Laars, Matthijs Jongeneel (Paul Reijnders), Marc Oldenburger, Mo Salman, Frank Teunissen, Cyrill Elschot, Ricardo van Yperen, Wesley Loos, Ricardo van de Merwe, Wesley Ebbers, Jesse Rensen.
Wissels: Halil Turktas, Jasper Wessels en Danny Wessels