EBOH 1 niet verder dan 0-0 tegen DHV

En dat was toch een tegenvaller. De rood-zwarten hadden op voorhand berekend dat deze wedstrijd 3 punten op moesten leveren. De laagvlieger uit Zevenbergschen Hoek, die in een felle strijd verwikkeld is met GSC/ODS voor een p/d plaats in de nacompetitie verweerde zich  echter behoorlijk en streed voor elke meter.

Het zag er ook allemaal beter uit bij Den Hoek Vooruit dan op 2de Paasdag, toen EBOH op verplaatsing met de punten er vandoor ging door een vroege goal van Ricardo van de Merwe. Diezelfde Ricardo was er dit keer niet bij. Op vrijdagavond 10 uur belde hij af bij coach René Ebbers, wegens werkzaamheden. Omdat ook Regga Regales nog geschorst was, moest hij weer een nieuw konijn uit de hoge hoed toveren. Dit keer was “good old” Bram Wouters, voorheen spits bij het 1ste en nu al enkele jaren in het 4de , bereid om bij te springen, en samen met Suayip Yaman, Randy Camfferman en Danny Wessels reserve te staan.

Achterin mocht  Paul Reijnders vanaf het begin meedoen, omdat Matthijs Jongeneel door een peesblessure 4 tot 6 weken uitgeschakeld is, en hij verving Matthijs prima. Ook Halil Turktas mocht na zijn voetblessure weer eens starten. DHV begon brutaal aan de wedstrijd, daarbij geholpen door EBOH dat te veel ruimte weggaf. “De 1ste helft stonden we niet goed, als je met 3 spitsen speelt, moet je er kort op zitten op het middenveld, en dat deden we niet. Na een paar omzettingen stonden we de 2de helft beter”, aldus René Ebbers.
Er volgden een paar gevaarlijke corners en Donny van der laars moest met zijn voet redden op een inzet van Kees Semler.

EBOH kreeg ook kansen, een kopbal van Paul Reijnders werd van de lijn gehaald en EBOH mocht 2x aanleggen vanaf de rand 16. De inzet van Wesley Ebbers eindigde in de muur en de poging van  Wesley Loos ging een meter naast. Kan Badder Amraoui niet eens een keer training op dit onderdeel komen geven ? De mooiste kans was voor Wesley Ebbers op slag van rust. Hij mocht alleen op Paul Eland af gaan, maar deze redde met de voeten.  En zo konden beide doelmannen tot de uitblinkers van deze wedstrijd genoemd worden.

Want ook in het 2de deel gaven zij geen krimp. EBOH stond met de inbreng van Bram Wouters als echte spits beter en gaf niet veel meer weg. Zelf kreeg het weer een aantal opgelegde mogelijkheden, maar Jesse Rensen (assist Wesley Ebbers),  Marc Oldenburger 2x (assist Wesley Loos en Bram Wouters) en Bram Wouters zelf (op de benen van de keeper) konden het net niet vinden. Naast beide keepers behoorde scheidsrechter den Hartog uit Loosduinen ook tot de uitblinkers. Met zijn 67 jaar liet hij zien nog over een uitstekende conditie te beschikken en als hij zelf dacht, of zag, dat het geen buitenspel was, liet hij gewoon door spelen. Hij gaf 2x geel  aan DHV en toonde trainer Hans Korteweg de rode kaart.
“Ik  laat me niet uitvloeken, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres”.
Unicum?
Een bijzonder accent aan deze wedstrijd gaf jeugdtrainer Marco van Weelden. Hij had 8 pupillen geregeld die allen met een wedstrijdbal op een stoel langs de lijn zaten. De ballenjongens en meisje zorgden er voor dat de bal weer snel in het spel kwam, als hij over de lijn ging.  Het leek net betaald voetbal. Scheidsrechter den Hartog had dit nog niet eerder meegemaakt op amateurniveau en vond het prima. “Wel zo gemakkelijk, de snelheid blijft er in, en ik hoef er alleen maar echte blessuretijd bij te trekken”. René Ebbers vond het  ook mooi om te zien en mee te maken en trakteerde de pupillen spontaan op een patatje na afloop. Marco van Weelden was ook tevreden en wil het niet bij deze ene keer laten, Wordt vervolgd ?

Dinsdagavond speelt EBOH thuis de inhaalwedstrijd  tegen VVOR, dan moeten de pupillen vroeg naar bed.

EBOH: Donny van der Laars, Paul Reijnders, Marc Oldenburger, Mo Salman, Frank Teunissen, Cyrill Elschot, Ricardo van Yperen, Wesley Loos, Halil Turktas (Bram Wouters), Wesley Ebbers, Jesse Rensen.
Wissels: Danny Wessels, Suayip Yaman, Randy Camfferman