EBOH JG1 vecht voor tweede plek

Kampioen kan EBOH JG1 definitief niet meer worden. OJC Rosmalen is niet meer in te halen. De race om de tweede plek is echter nog niet gelopen. Om die plaats te behouden, moet EBOH wel winst blijven boeken in deze eindfase van de competitie. Met de thuiswedstrijd tegen HRC’14 op het programma is daarmee een start gemaakt. JG1 won met 4-1 onder het oog van het massaal toegestroomde thuispubliek dat op deze zonovergoten zaterdag genoot van een zinderende wedstrijd.

Met Ferdinand op de goal, in de verdediging Youri en Ruben, op het middenveld Duncan, Quan, Hugo en Sven en in de spits Ali en Mitchell begon EBOH aan de wedstrijd. HRC’14 domineerde in de eerste helft en nam verdiend de leiding. EBOH vocht zich terug in de wedstrijd. Er kwam meer druk naar voren, een goede actie van Ali en een mazzeltje resulteerde in een eigen goal van HRC’14. Met ruststand 1-1 gingen de mannen aan de limonade.

De tweede helft stond Hugo op de goal en Ferdinand in de spits. De overige opstelling bleef ongewijzigd. EBOH kreeg meer grip op de wedstrijd en halverwege de tweede helft zorgde Ruben met een enorme uithaal voor de verdiende voorsprong. De 2-1 gaf EBOH vleugels. Ferdinand pikte zijn doelpuntje mee en Ali zorgde met zijn eerste competitietreffer  voor de 4-1 eindstand.  De mannen kunnen terug kijken op een spannende wedstrijd waarbij (niet onbelangrijk) de punten terecht in Dordrecht zijn gebleven.