Voorbeschouwing: Lekvogels 2 – EBOH 2

EBOH 2 neemt het morgen in de 2e ronde van de nacompetitie Reserve 1e klasse/Reserve 2e klasse om 12:00 uur op tegen het Lexmondse Lekvogels 2. De ploeg uit de provincie Utrecht heeft als hoogste periodekampioen van de Reserve 2e klasse D de 1e ronde ontlopen en heeft zich dus rechtstreeks geplaats voor dit duel. EBOH 2 moest daarvoor eerst langs VCK 2 uit Koudekerke. Het elftal slaagde daar, na een zinderende slotfase en een verlenging, uiteindelijk ternauwernood in.

Lekvogels 2 zal voor EBOH 2 een geduchte opponent zijn. Als tweede op de ranglijst achter kampioen HSSC’61 2 hebben ‘De Vogels’ een uitstekend seizoen gekend in de Reserve 2e klasse D. Met negen punten voorsprong op BZC’14 2 is het terecht de hoogste periodekampioen van de competitie geworden. Het team heeft in hun competitie verreweg de meeste doelpunten gemaakt: met vierenzestig (64!) treffers komt niet eens kampioen HSSC’61 2 (53 goals) in de buurt.

EBOH 2 stelt daar een eigen indrukwekkende statistiek tegenover. In de eigen competitie heeft het zesenzestig (66) keer het net weten te vinden; tweemaal meer dan de Lexmondse formatie. In de Reserve 2e klasse B heeft alleen GSC/ODS 2 meer gescoord (68 doelpunten). De ploeg van oefenmeester Joris Kardienaal zal verder geloof halen uit het feit dat het slechts twee verliespartijen geleden heeft in de reguliere competitie. Lekvogels 2 is, met zelfs twee wedstrijden minder gespeeld (als gevolg van een team minder in de competitie), al driemaal verslagen.

Aan steun zal op Sportpark Het Bosch geen gebrek zijn. Met een Rood-Zwart gevulde bus zullen zowel de selectie van EBOH 2 als een indrukwekkend aantal meereizende supporters richting de provincie Utrecht vertrekken.

EBOH’ers, we zien jullie morgen om 10:00 uur op de parkeerplaats bij Sportpark Schenkeldijk en om 12:00 uur in Lexmond!