Verslag Frits Braun Lekvogels 2 – EBOH 2

Door Frits Braun:

EBOH 2 in de finale!!!!

Wat een verschil met voorgaande jaren. Jarenlang bengelden we onderaan in de Zeeuwse afdeling en nu onder de bezielende leiding van Joris Kardienaal en Stephan Roovers in de finale voor promotie naar de reserve 1e klas.

Zaterdagmorgen 10.00 uur vertrok de bus afgeladen met staf, spelers en supporters richting Lexmond. Op het prachtig gelegen multifunctionele sportcomplex “”Het Bosch”” lagen de velden er als een biljartlaken bij.

EBOH 2 werd gesteund door meer dan 100 supporters (velen waren met eigen vervoer gekomen), die in het begin nauwelijks van zich lieten horen maar naar gelang de wedstrijd vorderde werd het steeds luidruchtiger met een climax na de winst.

De wedstrijd begon voor EBOH niet al te best. Reeds in de 10e minuut keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Gelukkig bracht Quenchly in de 22e minuut de stand weer op gelijke hoogte maar nog vóór rust in de 35e minuut kwam Lekvogels wederom op voorsprong 2-1.

In de rust was er dus duidelijk wat te bespreken in de kleedkamer en dat heeft geholpen want na een klein kwartiertje, in de 57e minuut  was het wederom  Quenchly die het net wist te vinden en de tussenstand op 2-2 bracht.

In de 80e minuut kwam EBOH dan terecht op voorsprong door wederom een treffer van Quenchly.

Door in de 90e minuut een felomstreden strafschop te geven aan Lekvogels door een uitstekend uitgevoerde tackle van Jaimy van Pelt kwamen de vogels alsnog langszij 3-3.

Verlengen dus. In de 108e minuut van de verlenging scoorde Emiran 3-4 en iedereen dacht dat de buit al binnen was maar als een duveltje uit een doosje maakten de Vogels in de 120e minuut wederom gelijk.

Penalties moesten dus de winnaar aanwijzen.

De eerste penalty van EBOH werd door de keeper van Lekvogels gestopt. De koppies bij EBO gingen echter niet hangen. En bij de stand 4-4 miste Lekvogels dankzij uitstekend keeperswerk van Robert de Bruijn en toen was het aan EBOH om de winnende treffer te scoren, hetgeen geschiedde en toen brak het feest los.

Een gezonde mix van ervaren spelers en de aanstormende jeugd heeft garant gestaan voor dit succes. EBOH mag trots zijn op zijn jeugd die er zeker voor gaat zorgen dat er enkele spelers worden klaargestoomd om t.z.t de gelederen van het eerste elftal te versterken. Een compliment aan de jeugdafdeling is dan ook zeker op z’n plaats.

Nadat eerst op het veld en vervolgens in de kleedkamer uitbundig feest werd gevierd waarbij het overbekende clublied van EBOH door de gangen schalde, verplaatste het decor zich naar de prachtige kantine.

Het schaars aanwezige thuispubliek (het eerste elftal van Lekvogels moest een uitwedstrijd spelen in Zeeland en daar ging aardig wat publiek mee naar toe) wist niet wat ze overkwam.

Het is maar goed dat de keuken complete maaltijden serveerde zodat een ieder een aardig ondergrondje kon opbouwen want de omzet aan alcoholische versnaperingen naam ongekende vormen aan.

De finale tegen Heinkenszand 2 zal a.s. zaterdag om 12.30 uur worden gespeeld bij vv Prinsenland in Dinteloord.

We rekenen op heel veel steun van de supporters en het is het kijkspel en de spanning zeker waard.  Marco van Weelden regelt het busvervoer. Interesse om ons aan te moedigen? Natuurlijk. Het nummer van Marco van Weelden:06-28804854 Bel snel want VOL = VOL.