Patrick van Ditten Nieuwe Trainer EBOH 2

Patrick van Ditten is vanaf het seizoen 2024-2025 de nieuwe trainer van EBOH 2. Hij komt over van VVGZ, waarmee hij dit seizoen als assistent-trainer van het eerste elftal ten koste van EBOH de nacompetitie bereikte.

EBOH 2 speelt momenteel onder Joris Kardienaal nog in de nacompetitie Reserve 1e klasse/Reserve 2e klasse voor een plek in de op-één-na hoogste reservecompetitie van Nederland. Morgen, zaterdag 8 juni, is om 12:00 uur de wedstrijd in de 2e ronde tegen het Lexmondse Lekvogels 2.

We stelden Patrick een aantal vragen.

Wat moeten EBOH’ers over jou weten?

Mijn naam is Patrick van Ditten. Ik ben 41 jaar oud. Ik ben geboren in Dordrecht. Ik ben getrouwd met Dominique en heb twee zoons; Vince (van 10 jaar) en Lowen (van 3 jaar). Ik ben werkzaam voor de overheid.

Bij welke clubs ben je voorheen actief geweest?

Spelerscarrière:
Mijn spelerscarrière is begonnen bij SC Emma waar ik eigenlijk heel mijn jeugd gevoetbald heb. Toen ik naar de senioren over moest heb ik 1 jaar bij GSC/ODS gespeeld, maar het jaar daarna ben ik weer terug gegaan naar SC Emma, waar ik vervolgens ook jaren ben blijven spelen. Ik heb daarna nog een uitstapje naar ‘s-Gravendeel gemaakt, maar dat beviel mij niet echt; het jaar hierna vertrok in dan ook, naar SC OMC (nu FC Dordrecht Amateurs). Daar heb ik een aantal jaar gespeeld. Mijn laatste twee jaar heb ik bij DFC gespeeld. Dit waren hele leuke jaren met een promotie naar de 3e klasse in het eerste jaar en in het tweede jaar handhaving in de 3e klasse.

Trainerscarrière:
Mijn trainerscarrière begon gelijk na mijn laatste wedstrijd als speler van DFC. Ik ben toen aan de slag gegaan als assistent-trainer bij FC Dordrecht Amateurs 1. Dit heb ik twee jaar gedaan. In mijn eerste jaar heb ik ook direct mijn UEFA C-diploma gehaald. Na twee jaar bij FC Dordrecht Amateurs heb ik drie jaar bij Wieldrecht gewerkt als assistent-trainer bij Wieldrecht 2 en in het laatste jaar vanaf de winterstop ook als assistent-trainer bij Wieldrecht 1. In dat laatste jaar heb ik ook mijn UEFA B-diploma gehaald. Afgelopen seizoen heb ik dezelfde functie bekleed bij VVGZ 1 en hebben we de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse gehaald.

Wat verwacht je van volgend seizoen bij EBOH?

Ik hoop er volgend jaar een mooi seizoen van te maken op sportief vlak, waarin we als selectie stappen kunnen maken in het verbeteren van onze speelwijze. Daarnaast hoop ik ook op een heel gezellig jaar, want plezier in het spelletje, daar begint het allemaal mee!

EBOH kijkt ernaar uit om Patrick volgend seizoen aan de Schenkeldijk te mogen verwelkomen!