EBOH 2 na wereldgoal en verlenging ruim langs VCK 2

EBOH 2 heeft VCK 2 na verlenging uiteindelijk toch het nakijken gegeven en heeft daarmee een plek in de 2e ronde van de nacompetitie Reserve 1e klasse/Reserve 2e klasse weten te bemachtigen. Daarin zal de ploeg het in Lexmond op Sportpark Het Bosch opnemen tegen Lekvogels 2.

Op Sportpark Schenkeldijk was het balbezit veelal voor EBOH 2; toch was het VCK 2 dat op een 0-2 voorsprong kwam. De Koudekerkers waren dodelijk effectief voor het doel en benutte de spaarzame kansen, iets waar de thuisploeg beduidend meer moeite mee had. Rond de zeventigste minuut slaagde EBOH 2 er pas in om het vele balbezit om te zetten in een doelpunt. De aansluitingstreffer kwam van de voet van Quensley Nisia, die de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten zag vallen. Oog in oog met de keeper bewaarde hij de rust en werkte hij de bal sereen tegen de touwen.

Na de aansluitingstreffer ging EBOH 2 volop op jacht naar de gelijkmaker. Kansen waren er genoeg, maar de bal ging er gewoonweg niet in; Quensley raakte uit een vrije trap de lat en stuitte daarna in de één-tegen-één op de doelman van VCK 2, waar Myron van Pelt zijn hoofd nét niet tegen de bal kreeg bij een anders vrije kopkans. Toch gaf EBOH 2 de hoop niet op en bleef het de aanval zoeken, met uiteindelijk succes: in de achtennegentigste (98e!) minuut schoot invaller Yassine Marguoum de bal vanaf twintig meter als een kanonskogel in de kruising. De supporters, de spelers en de staf ontploften en de spelers van VCK 2 keken elkaar verslagen aan: EBOH 2 had een verlenging afgedwongen.

In die verlenging werd duidelijk dat de Koudekerkers er na achtennegentig minuten voetballen simpelweg niet meer toe in staat waren het tempo van de wedstrijd bij te houden. In de eerste kwartier van de verlenging maakte EBOH de wedstrijd al af. Ramon Braun kwam door via de linkerflank en bediende de vrijstaande Quensley voor de 3-2. De lange aanvaller tekende ook voor de 4-2 na een ‘sneaky’ doelpunt, zo omschreef Joris Kardienaal de knappe solo-goal van zijn spits, waarmee die zijn hattrick vervolledigde.

In de tweede helft van de verlenging was de wedstijd dan wel al gespeeld, maar toch gebeurde er iets opmerkelijks. Reservedoelman Robbert de Bruin viel in- niet voor keeper Julian van Duren, maar voor Quensley en dus als spits en hoewel het er bij vlagen wat onnatuurlijk uitzag vervulde hij die rol toch met succes. Vlak voor tijd gaf hij een uitstekende steekpass op de pijlsnelle Ronan van Weelden die zijn eerder gemiste kansen goedmaakte door nu wel de rust te bewaren en de bal langs de uitkomende doelman in het net te schuiven. Een goal van Ronan met een assist voor Robbert de Bruin was dus het slotakkoord in deze wedstrijd en dus gaan de EBOH-reserves ten koste van VCK 2 naar de 2e ronde van de nacompetitie.

Op zaterdag 8 juni is de volgende wedstrijd, in de 2e ronde dus, uit op Sportpark Het Bosch tegen Lekvogels 2. Supporters hebben initiatief genomen en zijn druk bezig met het regelen van een bus, waarmee zowel de selectie van EBOH 2 als supporters de reis naar Lexmond kunnen maken. Geef je hier op en rij ook mee!