Volle bak levert niets op

EBOH speelde in de openingswedstrijd van de competitie in de 2de helft tegen Alblasserdam “volle bak “, maar bleef uiteindelijk met lege handen staan.  De door Ries Fok van te voren al als titelkandidaat  bestempelde Alblasserdammers trokken met 1-2 aan het langste eind en maakten dus hun favorietenrol waar. “Dit was een wedstrijd top 3de klas, eigenlijk  op 2de klasniveau, een mooie wedstrijd voor het publiek, waarin wij eigenlijk wel een puntje verdiend hadden”, vond Ries Fok.

Dat puntje kwam er niet, omdat Alblasserdam in de 1ste helft effectief met de kansen om sprong.
EBOH voetbalde goed mee en kreeg ook mogelijkheden, maar die gingen er niet in. Paul Reijnders was er nog het dichtste bij, maar zijn kopbal uit een corner van Wesley Ebbers werd van de doellijn gehaald door de sterke verdediger Glaudi Nzita. Alblasserdam profiteerde wel 2x van weifelingen in de Dordtse defensie. Ralph Hofwegen kwam uit een voorzet van links goed voor zijn man en kopte de openingstreffer binnen en uit een slim genomen vrije trap over de grond van Leroy Naaktgeboren werd Umut Takac aangespeeld die via Pim Versluis en Paul Reijnders doel trof.
Assistent scheidsrechter den Breejen van Alblasserdam kreeg nog een keer de hoon van het Dordtse publiek en de bank over zich heen toen hij de door gebroken Regga Regales ten onrechte afvlagde.

En zo ging Alblasserdam comfortabel rusten met een 0-2 voorsprong en met respect van de Dordtse aanhang voor het vertoonde spel: “Zo’n goeie ploeg hebben we hier vorig jaar niet gezien”
Na rust ging EBOH met invallers Jordy Fok en Jesse Rensen volle bak spelen en kwam Alblasserdam er niet meer aan te pas. Regga Regales kwam vrij voor de lange doelman Siggy Schutte, maar mikte de bal op de kruising. De aansluiter kwam er toch. Henk te Slaa ging goed door en bediende Jesse Rensen, die via de binnenkant paal binnen viel. Assistent den Breejen stond flink te zwaaien met zijn vlag, maar de goed leidende scheidsrechter van Heiningen deed wat meer arbiters moeten doen in het amateurvoetbal. Negeren die hap en afgaan op eigen waarneming.

Met nog een half uur te gaan kreeg EBOH genoeg kansen op meer, maar Jesse Rensen, Leroy Verkerk, Henk te Slaa en Regga Regales zagen hun inzetten allemaal net langs, over en naast gaan en anders was er altijd nog doelman Siggy Schutte, die nog geel kreeg wegens veelvuldig tijdrekken.  Alblasserdam hing als een aangeslagen bokser in de touwen, maar werd gered door de gong van het laatste fluitsignaal.
“Het is jammer, we hadden meer verdiend, ik denk dat we 70% balbezit hadden in de 2de helft, maar daar koop je niks voor. Voor de rust waren we nog te slordig in de passing en profiteren zij 2x als wij niet staan op te letten. Je ziet dat ze uit de 2de klas komen en net iets slimmer zijn dan wij met tijd rekken en zo, maar ik ben er toch trots op dat wij ze in de 2de helft met de rug tegen de muur hebben gezet. Voorlopig gaan we door zo. Alleen als we na 6 wedstrijden nog 0 punten hebben, moeten we anders gaan spelen”, aldus Ries Fok.

Bij EBOH ontbraken Jeffrey Monster met een hamstringblessure en Antonio Manzanares stond op krukken na een knie-operatie. Volgende week de enige echte Dordtse derby tegen DFC, dat onderuit ging tegen IFC. Dan zullen de eerste Dordtse punten worden uitgedeeld.

EBOH – Alblasserdam                   1-2

’22         Ralph Hofwegen             0-1
’33         Umut Takac                      0-2
’54         Jesse Rensen                    1-2