Eerste competitie wedstrijd EBOH JO13-1

Na afgelopen woensdag de laatste bekerwedstrijd met 3-2 te hebben gewonnen, was EBOH JO13-1 in ieder geval zeker dat zij door kunnen bekeren. Op zaterdag 23 september stond alweer de eerste competitiewedstrijd voor de deur en dit helaas zonder de vaste coach/trainer die zijn sleutelbeen had gebroken. Het was aan de leider en invalcoach om de jongens te motiveren ook nu weer voluit te gaan. De tegenstander was RFC uit Raamsdonksveer en een check vooraf leerde ons dat deze ploeg in de beker 1e klasse tegenstanders met zelfs 12-0 had verslagen. Uiteraard hebben wij de ploeg vooraf geinformeerd dat dit wel eens een moelijke tegenstander kon worden. Na een goede warming-up en het handen schudden werd het fluitsignaal gegeven. Vanaf de eerste minuten was de wedstrijd onder controle en was het team veel beter en viel het eerste doelpunt in ons voordeel, maar …… na enige tijd hard werken en druk zetten was te merken dat er steeds meer terrein prijs werd gegeven. De tegenstander werd sterker en maakte gelijk 1-1. Wij gaven zoveel ruimte dat zelfs de 1-2 voor de tegenstander viel. Er moest wat veranderen…

Zoals vaak de buitenspelers goed langs de buitenkant konden passeren leken zij nu geheel vast geroest. Na de aanval van linksbuiten naar rechtsbuiten te zetten en andersom, de spits een vrije rol te hebben gegeven en een donderspeech gingen de mannen van EBOH JO13-1 weer het veld op. En met veel success ! Er werd volle strijd geleverd, er werd gelopen op en na vrije trappen, afvallende ballen van de keeper werden in de gaten gehouden, er werd op de rand van buitenspel gespeeld, in de achterhoede werd goed overlegd en er werden weer snel ballen vanuit het middenveld opgevangen. Heel simpel gezegd werd de tegenstander vroeg vast gezet en kreeg EBOH JO13-1 de overhand.

Er werd hard gevochten voor elke bal en dit met veel resultaat. Eindstand 5-3 voor EBOH JO13-1 en terecht. De toppers van EBOH JO13-1 winnen hun eerste competitiewedstrijd en zijn door in de beker. Niet slecht voor een team wat een minimaal aantal 2e jaars spelers heeft vergeleken met andere teams. Zaterdag 30 september om 09:00 uur uit tegen Hardinxveld JO13-1. Veel succes en blijf strijd leveren voor en met elkaar !

De “vervangende” coach…