Volgende monsterscore EBOH 3

Na de 11-2 overwinning op Heerjansdam 4 van afgelopen donderdag werd het een zware kluif een dergelijke prestatie ook maar enigszins te evenaren. Zeker met de uitwedstrijd bij ASWH 4 in het hoofd eerder dit seizoen, beloofde het een moeilijke middag te worden.

Al vanaf de aftrap was duidelijk dat ASWH een zwaardere tegenstander was dan de ploeg van afgelopen donderdag. Toch dicteerde EBOH het spel. In de openingsfase waren er twee kansen voor de thuisploeg. Maar Sean v.d. Ruit kopte over.

Uiteindelijk was het een uitval van ASWH die de score deed openen. Knap uitgespeeld tikte zij de 0-1 tegen de touwen. Een kleine dreun voor de rood-zwarten. De rug werd echter gerecht en EBOH ging door met voetballen. Overigens in de nieuwe shirts. Mede mogelijk gemaakt door Rens Den Boer. Na ruim een half uur spelen resulteerde de inzet in de gelijkmaker. Robbin Kooijman kopte de 1-1 binnen na een vrije trap van Jeffrey van der Schalie. Even voor rust maakte de thuisploeg er 2-1 van na goed doorgaan van Rick Reijnders.

In de rust werd de boel op scherp gezet. En dat was in de tweede helft te merken. Er waren nog geen 2 minuten gespeeld en het stond 4-1. Eerst kopte Jeffrey fraai een kopbal binnen na een voorzet van aanvoerder Niels Waterdrinker. Vervolgens maakte Sean van der Ruit de tweede goal na de thee.

Daarna ging het hard. Rick Reijnders maakte zijn tweede van de middag na hard werken. En Sean v.d. Ruit scoorde er twee na onder meer voorbereidend werd van Ali Er en Dennis v.d. Graaf. Jeffrey scoorde nog zijn tweede en derde van de middag en bepaalde zo de eindstand op 9-1.

EBOH sluit zo de eerste seizoenshelft in stijl af. De volgende wedstrijd is pas weer op 7 februari.

EBOH 3 – ASWH 5 : 9-1
Doelpuntenmakers : Robbin Kooijman, Rick Reijnders (2x), Jeffrey v.d. Schalie (3x) en Sean v.d. Ruit (3x).