EBOH na rust onderuit tegen de Alblas….

Voor de rust leek er niets aan de hand voor EBOH. De Alblas deelde alleen speldeprikjes uit en de beste kansen waren voor de thuisploeg. Maar na rust werd geleidelijk aan alles anders en ging de Alblas door een sterke slotfase met de winst naar huis.
De wedstrijd begon met een minuut stilte wegens het overlijden van Peet Wisman op 84 jarige leeftijd. Hij was al ernstig ziek en werd met voorrang vorige week vrijdag nog  door voorzitter Hans Schoon gehuldigd op het Reünistenfeest voor het 70 jarig lidmaatschap. Gelukkig heeft hij dit nog mogen meemaken.
Vervolgens gingen we voetballen en schiep EBOH zich in de 1ste helft 4 mooie kansen. Wesley Loos  bereikt Ricardo van de Merwe met een mooie pass. Vrijstaand voor René de Ruiter schoot hij de bal in 1 keer net naast. Ook stevende Ricardo op snelheid nog een keer op de Ruiter af, maar vond nu de doelman op zijn weg. De andere kansen waren voor Wesley Ebbers. Beide malen redde de doelman. Vooral de laatste redding mocht er zijn. Regga Resales  had een mooie actie en voorzet in huis. De voorzet werd ingeknald door Wesley Ebbers en René de Ruiter tikte de bal fraai weg onder de lat.

Na rust begon EBOH nog goed door een 2 schoten van Halil Turkas en Wesley Ebbers net naast de kruising, maar daarna werd alles anders. De Alblas gooide de schroom van zich af en zette nu wel druk. Wesley Loos kon eerst net buiten de 16 nog een keer aan de noodrem trekken ten koste van een gele kaart , maar even later gaf scheidsrechter den Hartog ietwat makkelijk een strafschop aan de Alblas. De dader zou Frank Teunissen zijn, die op de achterlijn balverlies van Mo Salman wilde goed maken.  Donny van der Laars werd echter de held door de inzet van Danny Heystek knap uit de hoek te ranselen. Juist toen we gingen geloven dat ook de Alblas een gebrek aan scorend vermogen heeft, sloegen de Alblasserwaarders toch toe. Jesse Rensen verspeelde de bal op het middenveld en in de omschakeling stond plotseling Laurens Barnhoorn vrij en hij knalde hard langs Donny van der Laars.
De Alblas had de smaak te pakken en liet EBOH niet aan de gelijkmaker ruiken.  Integendeel.
Opnieuw Laurens Barnhoorn gooide de wedstrijd op slot door na een uittrap van René de Ruiter via de stuit op Donny van der Laars af te stevenen en droog in te knallen. Daarna kwam EBOH niet verder dan een kopbal van Jesse Rensen, die van de lijn gehaald werd. Trainer Michel de Raad was blij met zijn 1ste uitoverwinning en de 1stekeer de nul achter.
Trainer Ab van Wijk constateerde weer met lede ogen de schotloosheid in de 1ste helft en dat EBOH geen antwoord had op de versnelling van de Alblas in de 2de helft.
Bijzonderheden: EBOH mistte door blessures Ricardo van Yperen, Patrick Welts en Remy Holster. Nick Gemser was een lang weekend weg en Cyrill Elschot en Nick Stam konden het door verplichtingen maar 1 helft volhouden.  Suayip Yaman en Jesse Rensen waren hun vervangers.

Door de nederlaag ging de aansluiting met de middenmoot weer verloren.
De laatste wedstrijd van het jaar speelt EBOH uit bij DHV in Zevenbergschenhoek .
Winst is noodzakelijk om bij de ondersten weg te blijven.

EBOH – de Alblas                            0-2

’77          Laurens Barnhoorn        0-1
’85          Laurens Barnhoorn        0-2