EBOH E1 treft sterker Oranje Wit, Oranje Wit treft sterkste EBOH E1

Zaterdag 6-12-2014 Oranje Wit E1/E2 combinatie – EBOH E1

Gedesillusioneerd, dat was het toepasselijke woord dat verleden week uitdrukte hoe Oranje Wit E2 zich gevoeld moet hebben ná de zware nederlaag van 13-0 tegen EBOH E1. Dát geen tweede keer, moeten zij gedacht hebben bij het samenstellen van hun team. Ziekte, dat zou de reden zijn van de versterking van hun team met Oranje Wit E1 spelers, eveneens meedraaiend in de hoofdklasse van het jeugdvoetbal. Het is ons om het even. Het mag, iedereen doet het en het maakt uiteindelijk weinig uit.

Je kunt wel vraagtekens zetten bij de keuze van Oranje Wit, tenslotte kan Oranje Wit niets meer bereiken in deze competitie. EBOH E1 staat al 9 verliespunten los en het lijkt mij dat Oranje Wit iets meer deed dan de sportieve plicht. De buurman van Oranje Wit, GSC/ODS, heeft natuurlijk baat bij een eventueel verlies van EBOH E1, want daardoor zou de wedstrijd van as. maandag 8-12-2014 nog een hele spannende zijn geweest. Bij verlies van EBOH E1 tegen Oranje Wit zou GSC/ODS nog een goede kans hebben gemaakt om kampioen te worden.

Begonnen we de afgelopen weken nog slap en slaperig, deze keer hadden we de jongens in de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd op hun hart gedrukt dat een slap begin vandaag écht niet kon. Er bovenop, meteen druk op de bal en gepasseerd worden is geen reden om je tegenstander te laten lopen. Goede warming-up draaien en meteen in het begin het verschil maken.

Na wat aftasten, maakte EBOH E1 meteen duidelijk dat er vandaag niet slap zou worden begonnen. In de tweede minuut werd een prima corner van Harun haarscherp voor het doel geplaatst en Furkan was er als de kippen bij om het hoofdje tegen de bal te zetten. 0-1. In de 6e minuut, na inmiddels al wat kansen te hebben gemist als ploeg, volgde een uiterst scherpe pass van Furkan op Harun en zoals wel vaker deze competitie, Harun moet je niet vrij laten lopen, want dat breekt je meteen op. 0-2.
In de 10e minuut nam Furkan op links de bal aan, maakte een schijnbeweging, passeerde de verdediger en gaf een gave pass op rechts waar Jaïr helemaal vrij stond en Jaïr bedacht zich géén moment. Met zijn linkervoet nam hij de bal in één keer en ramde de bal keihard in de linkerhoek. 0-3.

In 10 minuten tijd, normaal gesproken de slapste periode van EBOH E1, werd afgerekend met Oranje Wit. Het was iets nieuws om mee te maken. 3 doelpunten gemaakt, maar het had net zo goed 0-7 kunnen staan of 2-8. Aan beide kanten waren er kansen en EBOH was vandaag niet goed op schot. De ene kans na de andere werd gemist en daar was echt geen opzet in het spel. Het kleine beetje geluk dat je altijd moet hebben, ontbrak vandaag. 50 en 100% kansen van Furkan, Harun, Tarik, Mitchell en Jaïr werden vandaag niet benut. De keeper lag in de weg, de paal werd meermaals geraakt of het doel werd helemaal gemist. Hoe dan ook, het echte verschil werd niet gemaakt en 0-3 is nou eenmaal niet onoverkomelijk. Dat zou de tweede helft ook bewijzen.

Toch startte EBOH E1 in de tweede helft opnieuw uitstekend. De kansen op 0-4 en 0-5 werden helaas net gemist. Er werd prima gevoetbald en eigenlijk was het wachten op het uitbouwen van de score, waardoor Oranje Wit totaal kansloos zou zijn geworden. In plaats daarvan kwam een voorzet van Oranje Wit voor het doel terecht en kon Sil helaas de opspringende speler van Oranje Wit niet afstoppen en vloog de bal na een kluts met een boogballetje in het doel. 1-3. Op zich een verdiend doelpunt, want ook Oranje Wit had tot op dat moment best wel een paar kansen gehad en gemist. Ook Sil hield tot op dat moment zijn doel prima schoon. Het doelpunt van Oranje Wit bracht een kentering in de wedstrijd. Ineens waren zij de felle ploeg en jaagden zij EBOH E1 op als aangeschoten wild.

Niet veel later werd een afgeslagen aanval door Oranje Wit in de omschakeling overgenomen en grepen we niet goed genoeg in. Daardoor bracht Oranje Wit de spanning in de wedstrijd terug door de 2-3 op het scoreboard aan te brengen. En dat bracht EBOH E1 wel even aan het wankelen. Ze werden teruggedrongen door Oranje Wit en al ontstonden niet al te veel kansen voor Oranje wit, in de laatste fase van de wedstrijd hield onze keeper Sil een uitval van Oranje Wit uitstekend tegen al glijdend naar de speler toe. De bal raakte, zelfs vrij hard, de onderbuik van Sil, die geen kik gaf.
Mmmm, Sil? Dat moet toch ff flink pijn hebben gedaan? Maar Sil was vandaag niet van plan Oranje Wit te geven waarnaar zij op zoek waren, de gelijkmaker. No way, José. Sinterklaas was gisteren.

Stond EBOH E1 dan toe te kijken terwijl Oranje Wit het spel dicteerden? Alles behalve dat zelfs. Met grote regelmaat stonden de spitsen van EBOH E1 voor de keeper van Oranje Wit. Helaas faalden zij keer op keer. Schoten die net de buitenkant paal raakten, net werden overgeschoten of een pass die nét niet scherp genoeg was. Een bal die vóór het doel door Mitchell prima met de borst werd aangenomen en ingeschoten werd, werd verrassenderwijs door de scheidsrechter afgefloten voor een handsbal. Wég doelpunt. Handsbal? Door wie? Wanneer ook dit soort beslissingen gaan plaatsvinden, dan wordt het voor een coach wel duidelijk dat het blijkbaar niet de bedoeling is dat EBOH E1 krijgt waar het recht op heeft. Telkens werd bij een scrimmage om de bal het voordeel aan de thuisploeg gelaten. Desalniettemin moet je het er maar mee doen. Dát is ook het huidige voetbal.

Oranje Wit drong aan, EBOH E1 bleef zijn kansen missen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een boeiend slot van een wedstrijd die eigenlijk na 25 minuten al beslist had moeten zijn met 0-8 ofzo. Je krijgt de kous op de kop wanneer je de kansen die je krijgt gewoon niet benut. Is niet erg, want het krijgen van kansen is waar het allemaal mee begint. Het is gewoon jammer. Of het nou Oranje Wit E2 is of een combinatie van Oranje Wit E2 en E1, voor mijn part Oranje Wit E1, ook vandaag had Oranje Wit een klein pakje slaag moeten krijgen van een oppermachtig EBOH E1.
Gelukkig voor ons coaches werd in de slotfase een einde gemaakt aan het opportunistische voetbal van Oranje Wit. In de 23e minuut werd door Jaïr het bevrijdende doelpunt gemaakt, waardoor de uiteindelijke eindstand op het bord kwam. 2-4. Meer dan terecht, maar toch waren de billetjes tegen elkaar geknepen. Je zult hier toch maar 2 of 3 punten verliezen. Je moet er niet aan denken. Het zou niet eerlijk zijn geweest, maar daar gaat het niet om in het voetbal. Je moet gewoon één doelpunt meer maken dan je tegenstander. Toch?

Als schrijver van dit stuk ben ik natuurlijk behoorlijk bevooroordeeld over EBOH E1. Bij Oranje Wit zal men heel anders denken over de afloop van deze wedstrijd. Ik niet. Voor mij zijn de jongens van EBOH E1 (Sil, Jaymi, Daan, Senn, Tarik, Jaïr, Harun, Mitchell en Furkan) veruit het beste team van deze competitie. In een paar wedstrijden zijn we ook nog ondersteund door Mika, die in een korte fase de rol van Daan tijdens zijn blessure voor zijn rekening nam. Mika, bedankt!! EBOH E1 heeft deze najaarscompetitie nog geen wedstrijd verloren. Elke competitiewedstrijd, elke bekerwedstrijd en zelfs oefenwedstrijden tegen hoofdklassers werden gewonnen. As. maandag 8-12-2014 zullen we de competitie definitief moeten beslissen tegen onze concurrent GSC/ODS E1, die maar 3 punten op ons achterlopen. Al is het doelsaldo duidelijk in ons voordeel (+40), ook deze wedstrijd willen wij graag winnen. Op zaterdag 13-12-2014 spelen wij onze laatste wedstrijd van dit najaarsseizoen tegen Nieuw Lekkerland E1 uit, maar dan voor de KNVB bekercompetitie. Ook daar willen wij in 2015 mee verder.

Jongens, prima prestatie! Uitstekend gevoetbald en gewerkt in de afgelopen 4/5 maanden. Jullie kunnen nu al trots op jezelf zijn. Omgeacht wat er nog komen gaat. Jullie hebben getoond dat jullie samen elke ploeg aankunnen in welke competitie dan ook. Stuk voor stuk hebben jullie allemaal een even grote bijdrage geleverd aan jullie eigen succes. Wij als coaches staan langs de kant alleen maar te genieten.

Vandaag? Uitstekend gewerkt en gevoetbald: Tarik. Opnieuw de mooiste assists: Furkan. Mooiste schot dat helaas geen doel trof: Daan. Belangrijkste doelpuntenmaker: Jaïr. Redder van de wedstrijd: Sil. Beroofd van een doelpunt: Mitchell. De beste verdediger: Jaymi. Meest offensieve verdediger: Senn. Meest slimme spits: Harun.

Doelpunten:

Jaïr        2
Harun        1
Furkan        1