Vervelend slot in Berkenwoude bij EBOH 1

EBOH pakte verdiend een punt tegen FC Perkouw in het pittoreske Berkenwoude (gemeente Bergambacht), maar de slotminuut verpestte wel een mooie voetbalmiddag.

Aanleiding was de charge van Ruben de Vries, die via een partijtje vrij worstelen om de bal bij een ingooi Leroy Verkerk tegen de reclameborden kwakte, waarna Leroy  zich afreageerde op zijn tegenstander. Vervolgens waren de poppen aan het dansen en moesten bestuur en staf van beide clubs diverse kemphanen uit elkaar halen.
Toen de rust was weder gekeerd, deed scheidsrechter Luiken het enige juiste. Hij liet nog 10 seconden voetballen en floot vervolgens af voor het einde van de wedstrijd. Vlak daarvoor had hij wel verteld dat Leroy Verkerk het veld moest verlaten.  Belager Ruben de Vries kwam er af met geel na veel vijven en zessen. Eerst werd Remco Dekker het kartonnetje voor getoverd, maar hij had er niets mee te maken. Uiteindelijk meldde Ruben de Vries zich vrijwillig bij de scheidsrechter.

Al met al een vervelend slot in het zonnetje tussen de koeien.  De routebeschrijving die ik kreeg van een collega klopte helemaal. “Als je bij Berkenwoude bent, ga je 3 sloten over en dan ben je er en wacht je een hete voetbalmiddag, want FC Perkouw gaat er vol op thuis”.
De ploeg speelt inderdaad gedreven en heeft met de gevaarlijke spitsen Amarildo Lawansuka en Elgar Mudde 2 handenbinders in huis. EBOH zette daar echter een ijzersterke defensie tegen over met uitblinkers Jordi Fok en Cyrille Elschot in het centrum en aan de zijkanten Jeffrey Manzanares en Leroy Verkerk. Door de blessures van de verdedigers Jordy van Dyck, Frank Teunissen en Emre Aynahan, koos Hoessin el Jouhri  er voor om Leroy rechtsback te zetten en dat pakte tot de laatste minuut goed uit.
FC Perkouw kreeg voor rust een paar kansen, maar Donny van der Laars keepte een puike wedstrijd. Aan de andere kant was EBOH een aantal malen gevaarlijk. De grootste kansen waren voor Regga Regales en Wesley Ebbers na een  combinatie via Ricardo van de Merwe, maar keeper Rick Bogaard voorkwam een treffer.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. EBOH kreeg wel 10 corners, maar deed er niets mee. Elke voorzet was een prooi voor de lange Perkouw verdedigers. Aan de andere kant redde Donny van der Laars een punt voor EBOH. Een inzet van Amarildo Lawansuka uit een afgeslagen cornerbal tikte hij schitterend via de bovenkant lat uit het doel.  En zo eindigde het tot de slotminuut sportieve en felle duel doelpuntloos.
De wedstrijd begon een kwartier later door files bij de Brienenoord en eindigde door alle tumult pas tegen vijven.

Bij EBOH ontbrak ook Remy Holster, die net als vorig seizoen weer last heeft van zijn rug. Het beroep op de zware straf van Regga Regales heeft resultaat gehad. De tuchtcommissie heeft de straf terug gebracht van 8 naar 1 wedstrijd!  Positief was verder de verdedigende organisatie met voor de 1ste keer de nul. Het wachten is op de 1ste overwinning, maar dan moeten er wel doelpuntjes gemaakt worden. Zal het zaterdag tegen Oud Beijerland dan gaan gebeuren?

FC Perkouw – EBOH      0-0

Opstelling EBOH: Donny van der Laars, Leroy Verkerk, Cyrille Elschot, Jordi Fok, Jeffrey Manzanares, Patrick Welts, Ricardo van Yperen, Wesley Loos, Ricardo van de Merwe( Suayip Yaman), Wesley Ebbers, Regga Regales  (Jesse Rensen).Wissels: Badder Amraoui en Kevin Emde