Verdienstelijk gelijkspel tegen Wieldrecht

EBOH sleepte een mooi gelijkspel uit het vuur in de bekerwedstrijd bij Wieldrecht.

De eindstand van 2-2 was al na 35 minuten bereikt. In de laatste 20 minuten moest EBOH het met 10 man doen, omdat scheidsrechter Eddy van Yren Regga Regales verrassend de rode kaart voorschotelde. En dat was toch een smet op het prima resultaat. De boosdoener verklaarde zelf dat tegenstander Lennart van Geel op zijn voet was gaan staan en dat hij zich afweerde met zijn arm. Kijkend in de achteruitkijkspiegel oordeelde de scheidsrechter dat hier sprake was van een slaande beweging. En dat was jammer, want de in vorm zijnde Regga Regales heeft zeker een meerwaarde voor het team van Houssin Youhri en wacht een mogelijke schorsing.

In de stromende regen begon EBOH goed en kwam al snel op voorsprong door Remy Holster, die na een fraaie aanval en dito voorzet van Wesley Ebbers de 0-1 binnen gleed.
Daarna zorgden spelhervattingen en voorzetten van Wieldrecht  voor gevaarlijke situaties.
EBOH had onvoldoende antwoord op de luchtmacht van Wieldrecht. Het was ook niet verrassend dat de boomlange Michiel de Groot de 1-1 binnen kopte. EBOH kwam toch weer op voorsprong na een keiharde vrije trap van Leroy Verkerk langs de muur, waar doelman Michel Bezemer geen antwoord op had.  Bas Verhoeven zorgde met weer een kopbal voor de gelijkmaker.

Na rust werd er in de invallende duisternis niet meer gescoord, al kreeg Bas Verhoeven nog wel een mooie kans. Aan de andere kant was EBOH nog enkele keren gevaarlijk op de counter. Al met al een goed resultaat. De andere bekerwedstrijd tussen WDS’19 en SC Amstelwijck eindigde in een 2-1 zege voor WDS’19. Dat betekent dat EBOH bovenaan staat in de poule.

Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen stadgenoot SC Amstelwijck. De aanvang is 14.30 uur. Bij winst gaat EBOH in ieder geval door naar de volgende ronde en dat zou een resultaat zijn wat niemand had verwacht.