Tik op de billen voor EBOH

EBOH liep een gevoelige nederlaag tegen ’s Gravendeel op. De Seuters troefden EBOH af op de meeste onderdelen van het voetbalspel en vierden met een  ruime 1-5 de eerste overwinning van het seizoen.  ’s Gravendeel presenteerde zich aan de Schenkeldijk als een uitstekende ploeg, die zeker tot de top van de sterke 3de klasse D gerekend kan worden,  in het kielzog van de gedoodverfde kampioen Feyenoord. EBOH moet een stapje terug doen. De formatie van Ab van Wijk toont nog te veel haarscheuren en liet alleen de eerste 25 minuten na rust zien waar toe het in staat is. Maar toen hikte EBOH al tegen een 0-3 achterstand aan tegen een dodelijk effectief ’s Gravendeel in de eerste helft. Oud Oranje Witter en aanvoerder Colin Reening  opende de score met een prachtig afstandsschot en daarna was het de beurt aan de nieuwe spits Wesley Meuldijk. Trainer  John Kleijn had naar aanleiding van de magere start vaste waarde Vincent Kroon vervangen door de van OHVV overgekomen Wesley en hij zal de komende tijd hier ongetwijfeld blijven staan. Vrijgelaten aan de linkerkant knalde hij de 0-2  in de verre hoek en vlak voor rust kopte hij ook de 0-3 binnen over de uitgekomen Donny van der Laars.
EBOH kwam in de 1ste helft niet verder dan een uitstekende kans voor Ricardo van de Merwe. Pieter Lerensveld liet een schot van Nick Gemser los en Ricardo had hem voor het inschieten, maar schoot

tegen de keeper op. Na rust met Johan Gerlach voor de Ricardo van de Merwe had EBOH zijn beste fase. De duels werden nu wel gewonnen en ’s Gravendeel werd onder druk gezet. Adje Kabbah scoorde de 1-3 in de lange  hoek na weer een loslater van Pieter Lerensveld en als dezelfde Adje niet in de baan van het schot van Wesley Loos had gestaan, was EBOH er aan gaan ruiken en hadden er nog gekke dingen kunnen gebeuren. Tien minuten voor tijd viel die droom in duigen. Wesley Meuldijk liep weer eens goed van zijn man weg versloeg met een lob Donny van der Laars. Marco Kruithof maakte er uit een penalty zelfs nog 1-5 van, nadat hij zelf in de 16 was aangetikt door Nick Stam. Scheidsrechter Opdam uit Zoetermeer had met zonnebril op een makkelijke middag in een uiterst sportieve wedstrijd en vergat alleen af en toe (eerst) voordeel te geven.

Mo Salman vond ’s Gravendeel bijzonder effectief in het benutten van kansen . ”Wij hadden moeite met de lopende man ,daar waren ze heel slim in en dan was het gelijk pats boem raak. Normaal gaat er nog wel eens een balletje naast of over.  Na rust deden we het beter, maar kwamen niet verder dan de 1-3. “s Gravendeel stond gewoon goed in de organisatie 90 minuten lang en dat kon je van ons niet zeggen”.  Ab van Wijk kon zich in de woorden van de aanvoerder van EBOH vinden.

“Wij hebben voetbaltechnisch te weinig gebracht en rond de 16 doen we het niet goed. Wij schieten richting cornervlag en zij schieten hem er in. En ze maken 3 goals uit 4 kansen. Maar goed, we hebben verloren van een behoorlijke ploeg, centraal goed achterin en een goede bank. Maar we moeten naar onszelf kijken.  De uitslag vind ik wat geflatteerd. We voetballen op zich leuk mee, maar het rendement is slecht”. Trainer John Kleijn van de Seuters had het prima naar zijn zin.”Vanaf minuut 1 waren we de bovenliggende partij. Wij lieten ze niet in hun spel komen. Na rust begonnen we iets te slap , maar “the man of the match” Wesley Meuldijk zette dit weer recht “.
Door blessures zaten Patrick Welts (knie), Melvin Boer (enkel) en Remy Holster (rug) in burger langs de kant.

EBOH – ’s Gravendeel                  1-5

’18          Colin Reening                 0-1
’27          Wesley Meuldijk            0-2
’44          Wesley meuldijk            0-3
’61          Adama Kabbah                1-3
’78          Wesley meuldijk            1-4
’85          Marco Kruithof                                1-5