Ruime zege EBOH 1 op Asperen

Op de voormiddag van de Hollandse avond won EBOH met 4-0 van Asperen en omdat ook de reserves met 5-1 van Internos 2 wonnen en op kop staan, werd het een extra feestelijke avond in een met 500 man uitverkocht feestpaleis aan de Schenkeldijk met een keur van zangers, die het Hollandse levenslied vertolken.

Op de wedstrijd kwamen geen 500 toeschouwers af, maar diegenen die er wel waren, zagen een oppermachtig EBOH dat vele fraaie combinaties op de mat legde en de kater van de nederlaag bij de Alblas en het mindere spel een week eerder van zich afspeelde.
Met de weer herstelde Jeffrey Monster in de gelederen zat er nog meer voetbal in de ploeg.
De snelle voorsprong kwam er, toen Henk te Slaa voorzette en Ricardo van Yperen de bal binnen tikte. Daarmee is direct de “man in vorm” genoemd. Dat hij goed kon voetballen wisten we al, maar dit seizoen pikt hij ook regelmatig zijn doelpuntje mee. Dit was al weer nummer 3. Dat het verder tot de rust bij deze enige treffer bleef, was een wonder. Regga Regales raakte paal en lat en keeper Dennis Rooijakkers stond paraat bij een prachtige omhaal van Jeffrey Monster en schoten van Henk te Slaa.
Domper voor EBOH was wel het uitvallen van Henk te Slaa met een hamstringblessure, en van Jeffrey Monster weten we dat dit een week of 6 kan duren.

Na rust ging EBOH verder waar het gebleven was en weer was er een snelle goal. Regga Regales ging na een pass van Jeffrey Monster alleen op Dennis Rooijakkers af en schoot de bal onder de keeper door binnen. Even later ging Johnny Granger goed door op rechts en legde de bal panklaar voor Jeffrey Monster, die echter op de paal schoot. Halverwege de 2de helft viel de definitieve beslissing en die leverde een behoorlijke discussie op. Een wereldpass van Jordi Fok werd door Leroy Verkerk met de borst mee genomen en alleen op de doelman af schoot hij de 3-0 binnen. “Hands” schreeuwde heel Asperen, maar de uitstekende scheidsrechter Kenson uit Kloetinge, die geen kaarten nodig had, besliste anders. “Uit mijn waarneming vond ik het geen hands en dan kan zo’n grensrechter zeggen van wel, maar hij is van Asperen. Als het een neutrale assistent was geweest, had ik wel naar hem geluisterd”.

Vervolgens gebeurde er niet zo heel veel meer. Asperen had wel vaak de bal, maar deed er niets dreigend mee en EBOH had ook de topscorer en kind van de club Gerard Breider in de zak zitten. “Dit noemen ze de wedstrijd dood maken, dat is ook onderdeel van het spel”, aldus de docerende Ries Fok.
Er kwam toch nog een mooi toetje. Regga Regales lepelde de bal op de schoen van Thomas Keuter, die uit de lucht met de wreef de bal in de verre hoek volleerde. Een fraai 1ste doelpunt voor de technisch begaafde middenvelder, die samen met Jordy Fok van IFC is over gekomen. Asperen trainer Ton Blom, die net als Ries Fok zijn roots heeft liggen bij de club die hij traint, moest beamen dat er niets in zat voor Asperen vandaag. ”Ik kan mijn ploeg alleen een verwijt maken dat we te slap begonnen en verder hebben we alleen gerend over het veld en kwamen we er niet aan tegen een sterke tegenstander. We mogen nog blij zijn met 4-0” .

Ries Fok en René Ebbers waren in hun nopjes, “Dit is wat we willen zien, de tegenstander het idee geven dat er niets te halen is vandaag. Er stond een team dat ook in staat was om onder de druk uit te voetballen. We hebben ze alleen in de 1ste helft te lang in leven gelaten” . En tenslotte de verdachte van de handsbal bij de 3-0 aan het woord na afloop. ”Ik nam de bal mee met de bovenkant rechts van de borst, dus geen hands, maar ik snap hun protesten wel. De 3-0 was natuurlijk de doodsteek”  
Door de overwinning nestelt EBOH zich in de subtop op 4 punten achterstand van koploper de Alblas. Volgende week reist EBOH af naar Vuren, dat  bij DFC ten onder ging.

EBOH – Asperen 4-0

‘7 Ricardo van Yperen 1-0
’49 Regga Regales 2-0
’64 Leroy Verkerk 3-0
‘90+1 Thomas Keuter 4-0

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordany Martinus, Jordy Fok , Jeffrey Manzanares , Leroy Verkerk , Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Henk te Slaa (Johnny Granger), Wesley Ebbers (Gianni Weststrate) , Jeffrey Monster (Jesse Rensen), Regga Regales.
Reservekeeper:  Thimo Baum
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Trainers: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans