Pupil van de week: Juan Villamil Gallego

De pupil van deze week viert zijn verjaardag op 21 Oktober. Misschien is zijn voetbaltalent gekoppeld aan zijn geboortedag… Eens kijken welke voetballers er nog meer op deze dag geboren zijn….

In 1933 werd op 21 Oktober Francisco “Paco” Gento geboren. Een groot voetballer van Real Madrid, die maar liefst 6 maal de Europa Cup I (Champions League) won. De razendsnelle linksbuiten speelde maar liefst 601 wedstrijden voor “De Koninklijke”, scoorde daarin 182 keer, en werd maar liefst 12 keer kampioen van Spanje.

15 jaar later, in 1948 werd op 21 Oktober een andere, en dit keer Nederlandse grootheid geboren; Jan Boskamp! Jan kennen we tegenwoordig natuurlijk van het televisieprogramma Veronica Inside (VI), waar hij naast onder andere René van der Gijp is te bewonderen. De robuuste middenvelder van weleer met het enorme Feyenoord hart speelde niet alleen voor Feyenoord, maar kwam ook uit uit voor het Nederlands elftal op het WK van 1978 in Argentinië en had bovendien een mooie trainerscarrière na zijn loopbaan als voetballer.

En dan hebben we natuurlijk ook nog de man die in 1967 op de verjaardag van Juan werd geboren; Paul Ince. Paul was een middenvelder die maar liefst 6 jaar lang een basiskracht was bij Manchester United en in die tijd de Europa Cup II wist te winnen. Bovendien speelde hij maar liefst 53 wedstrijden voor het nationale elftal van Engeland!

Zo je je maar Juan; Je bent in heel goed gezelschap! Veel plezier bij de wedstrijd, en help onze jongens aan de eerste overwinning van deze competitie!

En EBOH is zo prachtig….