Heerlijke middag op de Schenkeldijk

Voor de neutrale en rood-zwarte voetballiefhebbers was het een heerlijke middag op de Schenkeldijk. Het zonnetje scheen uitbundig, het 2de won met 4-2 in het voorprogramma van Terneuzense Boys, de bijeenkomst van de club van 100 was super gezellig in de soos  en het hoofdgerecht smaakte uitstekend. Het voetbal was weer eens om te smullen en met de uiteindelijke 4-0 mocht NOAD’32 niet mopperen.

En daarmee staat EBOH op de lat in de 2de klas. Voorlopig is het nog een avontuur waarin de krachtsverhoudingen nog niet helemaal duidelijk zijn. Vooraf was EBOH nog enigszins bevreesd. NOAD, de kampioen uit de andere 3de klas vorig seizoen, had een sterke opening tegen Zwaluwe en zou een pittige tegenstander worden. De werkelijkheid bleek anders. EBOH domineerde vanaf het begin en de kansenstroom kwam al snel op gang. Na een corner kreeg Ricardo van Yperen een geweldige kans, maar hij vond keeper Denzel de Wit op zijn weg.  Scheidsrechter Niels Felix zag in een botsing tussen Jeffrey Monster en Denzel de Wit geen strafschop en dat was goed gezien, want uitblinker Thomas Keuter schoot de rebound vanaf de 16 keurig binnen.
Denzel de Wit raakte wel geblesseerd aan zijn lies en moest zich laten vervangen door de 18 jarige Corné Mouthaan, die zijn mannetje moest staan na de zelfvertrouwen ondermijnde opmerkingen vanuit het publiek met Henny Kaszner in de hoofdrol. Hij liet zich er niet door gek maken, maar was wel kansloos op een prachtige knal van Ricardo van Yperen in de hoek. De inzet van Junior Calmera na aangeven van Wesley Ebbers pakte hij wel prima.

Na rust bleef hij ook lange tijd overeind en kregen Jeffrey Monster, Leroy Verkerk en Regga Regales de bal niet in het net. Thomas Keuter had zich nog een keer mooi vrij gespeeld, maar zijn inzet belandde op de paal. Een kwartier voor tijd moest NOAD verder met 10 man en kreeg EBOH nog meer vrij spel. Na de opmerking van “flikker toch op man” richting de prima fluitende jonge scheidsrechter Niels Felix, die net als EBOH ook gepromoveerd is naar de 2de klas, kon aanvoerder Mark Bouman met zijn 2de geel naar de kleedkamer. Het ergste is dat hij daardoor de “wedstrijd van het jaar” tegen dorpsgenoot Wilhelmina’26 mist volgende week.
Jeffry Monster zorgde nog voor wat voetbalhumor en riep gekscherend “dat zou ik ook gezegd hebben”  .

Voor EBOH was het daarna “kat in het bakkie” en het trainersduo Fok en Ebbers lieten ook de wissels Jay Tahloe, Jesse Rensen en Reggie de Windt nog even aan het grote werk ruiken. Fijne bijkomstigheid is dat deze wissels EBOH niet zwakker maken. Het zouden ook zo maar basisspelers kunnen zijn.  Gelukkig kwamen er nog 2 kersen op de taart.  Regga Regales versloeg Corné Mouthaan in de verre hoek en Jeffrey Monster schoot beheerst binnen na een voorzet op maat van dezelfde Regga. Met 4-0 voor pakte Leroy Verkerk nog een onnodige gele kaart na een stevige overtreding.
De man met de winnaarsmentaliteit laat zelfs geen muisje meer door, ook niet bij 4-0.  Volgens de kenners wacht EBOH 2 zware weken, volgende week uit naar Nivo Sparta in Zaltbommel en de week er op thuis tegen Roda Boys Bommelerwaard en dat zijn 2 gedoodverfde titelkandidaten. Fijn dat we deze punten al vast binnen hebben. “Dik verdiend, compact gespeeld, geen kans weggegeven, goed georganiseerd, genieten geblazen, alleen nog veel te lief voor de tegenstander”, aldus het trainersduo.

EBOH – NOAD’32                            4-0

’15 Thomas Keuter                         1-0
’28 Ricardo van Yperen                2-0
’85 Regga Regales                          3-0
’89 Jeffrey Monster                       4-0