Opnieuw onnodig puntenverlies EBOH JG1

SBC uit: altijd lastig. Zaterdag 2 april was het weer zover voor EBOH JG1. Het bijna complete team was afgereisd naar Son en Breugel, inclusief de talentvolle debutanten Lola (girlpower is altijd welkom) en Jonathan van Pelt. Alleen Ryan Vos, geveld door griep, bleef achter in Dordrecht. De hamvraag voor vandaag was: heeft het team het onnodige verlies tegen HRC thuis twee weken geleden verwerkt? Nee, ze doen het weer!

EBOH begon fris en fruitig met Joey op de goal, in de verdediging Duncan, Hugo en Ruben, op het middenveld Lola, Jonathan, Mitchell, Quan en Sven en in de spits Ali en Tim.

Ook SBC verscheen fit aan de start en kwam als eerste in het goede ritme. Dit leidde tot de openingstreffer voor SBC. EBOH zocht en vond daarna meer en meer de aanval met als gevolg de schitterende gelijkmaker. Hugo scoorde na een mooie pass van Mitchell.

EBOH wist de flow niet vast te houden. Vlak na de 1-1 kwam SBC alweer op voorsprong. Met een 2-1 achterstand gingen de mannen en vrouw aan de limonade.

In de tweede helft begon EBOH met Hugo op de goal en Joey in de spits. Pijlsnel en buitengewoon voortvarend kwam EBOH vervolgens op 2-2 door een doelpunt van Joey. En weer wist EBOH het niet vast te houden. SBC kreeg meer grip op de wedstrijd en kwam tot een 5-2 voorsprong. Vijf minuten voor het eindsignaal scoorden Ali en Joey nog vrij eenvoudig voor EBOH. Dit bracht de eindstand op 5-4. Nu twee keer op rij laat EBOH onnodig punten liggen. Het is misschien nog te vroeg om al van een patroon te spreken, maar stof tot napraten is het zeker.