EBOH F1 zet geheim wapen in.….”Gijs!”

Zaterdag 2-4-2016

EBOH F1 – Unitas F1

 

Het zou een mooie zaterdag worden. Nou, dat viel niet echt mee. De temperatuur viel alleszins mee, maar de langverwachte zon liet zich niet zien en verstopte zich achter een dik tapijt van wolken. Je moet het er maar mee doen. En we verlangen er wel naar. Wanneer de graadjes stijgen, neemt de kans op ziektegevallen af. Maar nog niet op deze zaterdag. Mitchell kwam ziekjes terug uit Engeland en ook Marcel had een zware nacht achter de rug. Weinig geslapen en hoofdpijn. Opnieuw twee sterkmakers in de verdediging die het vandaag erg moeilijk hadden om hun normale niveau te halen. Nog steeds is Vince in de lappenmand. Zijn enkeltje geneest moeizaam en hinken doet ie meer dan normaal lopen. En dus begon vandaag EBOH F1 opnieuw gehavend aan een belangrijke wedstrijd, want elke wedstrijd is in deze fase van de competitie belangrijk. We hollen voorlopig nog achter de twee koplopers aan en dan moet je de druk op de ketel houden.

Onze tegenstander van vandaag, Unitas F1, is voor EBOH F1 nog een onbekende ploeg. Ergens in februari zouden we hen al hebben ontmoet in Gorinchem, maar die wedstrijd werd op het laatste moment toch nog afgelast. Het veld lag erbij als een ijsvloer en wij in ieder geval zijn erg blij dat die koude uit de lucht is. En dus werd de uitwedstrijd in gezamenlijk overleg verplaatst naar 11 april as. Mocht u in staat zijn Gorinchem aan te doen, dan bent u uiteraard welkom op maandagavond 11 april om 18.45 uur op het terrein van Unitas. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door de uitwedstrijd tegen Groot Ammers F1 in, u raadt het al: Groot Ammers. Clashtime: 9.45 uur. Maar we pakken het geheel aan wedstrijd voor wedstrijd, we gaan even niet vooruitlopen. Elke tegenstander in deze competitie heeft bewezen dat zij niet zomaar aan deze competitie zijn toegevoegd. De uitslagen zijn vaak klein in verschil en dat geeft aan dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn.

Zoals gezegd, EBOH F1 startte vandaag opnieuw met zieke mannetjes en u mag het rustig weten, ik hoop dat het gauw voorbij is, die ziektegolf. Want een voetbalwedstrijd is slopend voor kleine mensjes en als ze dan ook nog eens een virus bij zich dragen, dan is het eind zoek. Dus? Ophouwen met die onzin, opknappen, beter worden en niet meer spelen met zieke vriendjes en klasgenootjes. Wij hebben er nu genoeg van! En die zon en bijbehorende temperatuur moet nu eindelijk ook maar eens doorbreken, met die kou van de afgelopen 5 maanden hebben we het nu ook wel gehad. Zomeravondvoetbal, daar verlangen de trainers met hun stramme beentjes wel naar. De een iets meer dan de ander, denk ik zo. Gelukkig lijkt Ömer weer helemaal hersteld, maar toch zal het nog wel een tijdje duren voor hij weer helemaal de oude is. Voor vandaag konden we gelukkig een beroep doen op Gijs Wouters van EBOH F2. Vince is duidelijk nog niet de oude en dus hadden we een steuntje in de rug nodig. Want al zijn de overige 4 mannetjes Enzo, Delano, Noah en Kai helemaal bugfree, een team kan niet draaien op zowat de helft van het team.

Het was al weer zo’n anderhalve week geleden dat EBOH F1 een wedstrijd had gespeeld en wat voor één. Met samenspel en doorzettingsvermogen werd Groot Ammers opzij geschoven en het spel vertoonde weer kenmerken van het afgelopen najaar. De afgelopen maanden hebben duidelijk hun sporen nagelaten op de jongens en dat ging natuurlijk ten koste van het spel en de kracht, die daarvoor nodig was. Maar we hebben goede hoop op een volledig herstel om in de komende weken tegen de zwaarste tegenstanders van deze competitie te moeten aantreden. En ondanks de soms matige resultaten van Unitas in deze competitie, we wisten vooraf dat dit team sterk was en ook een uitstekend najaar hadden gedraaid. Dus als we een overwinning wilden behalen, dan zou dit niet zonder slag of stoot lukken. Jammer genoeg bleek al snel in de wedstrijd zelf dat vooral de verdedigers het vandaag moeilijk zouden krijgen. Mitchell is door zijn ziekte behoorlijk wat kracht kwijtgeraakt en Marcel stond in het begin redelijk vaak in zijn ogen te wrijven, want 1 of twee uurtjes slapen is voor een negenjarige écht niet genoeg. En natuurlijk krijgt Ömer het niet voor elkaar om 2 van zulke sterke verdedigers in zijn eentje te ondersteunen, laat staan te vervangen.

Unitas nam meteen na de aftrap het initiatief om als eerste toe te slaan en EBOH F1 onder druk te zetten. De eerste kans in de wedstrijd was dan ook voor Unitas. De bal vloog rakelings langs de EBOH paal en onze Kaiper kwam dan ook met de schrik vrij. Het was natuurlijk niet zo dat alles eenrichtingsverkeer was. Het overwicht lag alleen in de beginfase bij Unitas. EBOH F1 stond een beetje beteuterd toe te kijken, wanneer Unitas een aanval opzette. Er werd niet of te laat uitgestapt en de aanvallers van Unitas konden bij tijd en wijle gewoon hun gang gaan. Je kon duidelijk zien dat de verdedigers vandaag niet hun niveau haalden en de redenen daarvoor waren duidelijk. Maar een team bestaat niet alleen uit verdedigers. De aanvallers van EBOH F1 lieten zich vandaag niet onbetuigd. Al had Unitas het overwicht in de beginfase, de uitvallen van EBOH F1 bleken vandaag uiterst gevaarlijk. Bij het uitverdedigen lieten Enzo en Delano elke keer zien hoe je snel uitbreekt met een simpele een-twee. Enzo kwam een paar keer gevaarlijk voor de keeper uit van Unitas.

Opnieuw kreeg EBOH F1 te maken met een prima keeper. Deze keeper hield zijn doel schoon, zelfs na een prima lobje van Delano. Dat zou een schoonheid van een doelpunt zijn geweest. Over en weer kregen Unitas en EBOH aardige kansen om de score te openen, maar ook Kai hield zijn doel voorbeeldig schoon. Een aantal schoten van Unitas werden door onze eigen keeper Kai, onze ‘Kai’per dus, uitstekend verwerkt. Je kunt rustig stellen dat de keepers van beide ploegen vandaag het beeld van de wedstrijd hebben bepaald. Toch bleek de Unitas keeper de eerste die werd verschalkt. Overigens door een prima aanval. Via een uitbraak kwam Enzo aan de bal, passeerde diverse verdedigers en draaide om aan de rechterkant van het veld. Een prima pass op de op links vrijlopende Delano volgde en het resultaat laat zich raden. De bal werd keihard op de slof genomen en Delano knalde de bal onhoudbaar in het doel. 1-0! Ietwat geflatteerde voorsprong, maar ja, een kans benutten is ook een kwaliteit en daar schortte het gewoon aan bij Unitas. Sterker spelen en een doelpunt verdienen, maar de kansen niet benutten. Goh, dat lijkt wel ergens op. Hebben wij als EBOH F1 natuurlijk nooit meegemaakt. Nee hoor, denk nog maar even terug aan EBOH-De Alblas. In 10 minuten 4 maal op de lat en 1 x op de paal. En dan toch verliezen….

De 1-0 veranderde het spelbeeld niet echt, al werden de uitvallen van EBOH talrijker en jammeer genoeg werden de aanvallen niet goed uitgespeeld, want te vaak werden de vrijstaande mensen niet aangespeeld, terwijl ze in scoringspositie stonden. Maar er werd hard gewerkt en de verdediging van Unitas werd een paar keer volledig uitgespeeld. Helaas voor ons stond de keeper van Unitas zijn mannetje en hield na de 1-0 Unitas op de been. Ook Kai stond als een regelrechte sta-in-de-weg in zijn doel. Vaak heeft Kai erg weinig te doen, maar hij kon zich vandaag lekker uitleven en iedereen laten zien dat de keeper van EBOH F1 daar niet voor spek en bonen staat opgesteld.

In de tweede helft van de eerste helft kreeg EBOH F1 weer grip op de wedstrijd en dit keer werd het aanvallend vermogen uitbetaald. Opnieuw kreeg Enzo de bal aangespeeld en met zijn actie kwam hij op rechts uit en hij bedacht zich geen moment. Hij legde de bal panklaar neer vóór het doel, waar het geheime wapen Gijs, een middenvelder uit de F2, in kwam lopen en de bal zonder nadenken snoeihard achter de keeper van Unitas drukte. 2-0!! Prima actie van Enzo en een killersinstinct van Gijs.

Niet veel later werd Gijs vanaf rechts ingespeeld door Noah, die vandaag zijn best deed om zich te onderscheiden. Noah heeft het moeilijk de laatste tijd en hij raakt een beetje ondergesneeuwd in al dat fysieke geweld. Maar zo af en toe is het gewoon smullen. Hij weet dan een grotere en snellere speler gewoon met één simpele kapbeweging te laten staan, terwijl ie zelf snel is doorgelopen met de bal. Erg leuk om te zien. Noah, maar ook Vince hebben erg veel aan dit leerjaar. Zij zijn natuurlijk een kruising tussen een MP en een F en zij zullen de komende seizoenen het gezicht gaan bepalen van de nieuwe F-lichting. Dit is dan weliswaar een harde leerschool, maar moeten jullie volgend seizoen maar eens kijken hoe die twee uit dit seizoen rollen. Doorgewinterde Effies, die nog hele leuke dingen zullen laten zien. Gijs werd dus aangespeeld, neemt de lastige bal aan en schiet vlak vóór de Unitas keeper op de lat en … en…. de bal stuit vóór de lijn het veld in en de keeper pakt de bal. Erg jammer. Bijna 3-0 en een gelopen wedstrijd. Dit ondanks een sterk optreden van Unitas aanvallen, maar verdedigend hadden ze de zaken niet goed op orde. En ons geheime wapen Gijs had zichzelf onsterfelijk kunnen maken. Eén doelpunt maken in je eerste invalbeurt is al prachtig, maar twee? Hij zou op een wolk naar de volgende wedstrijd zijn gevlogen en het zou wel even hebben geduurd vóór ie weer op aarde zou landen. Maar Gijs kan hééééél erg tevreden zijn over zijn optreden in de F1. Wij zijn het in ieder geval.

De tweede helft begon opnieuw niet sterk voor EBOH. Unitas drong telkens aan en wonnen vrij veel duels, daar waar de verdediging normaal gesproken geen enkele moeite heeft dat soort spel. Dat wordt normaal gesproken gewoon onderbroken en een nieuwe aanval ingezet.

Opnieuw werd een bal te makkelijk verspeeld en in plaats van de bal meteen uit te verdedigen willen de verdedigers te vaak zelf eigenhandig de aanvaller passeren en in balbezit blijven. Dat gebeurde niet, Unitas pakt de bal af en scoort onverwacht de 2-1. Kai boos en als Kai boos wordt kun je beter het doel even weghalen en 5 minuten later weer gewoon terugzetten. Maar met zo’n bittere pil moet je om kunnen gaan en gewoon weer verdergaan waar je was gebleven. Unitas drong aan, niet altijd met overleg en te vaak zonder samenspel.

Maar deze coaches weten dat EBOH F1 altijd, maar dan ook altijd kansen creëert en in staat is om onder welke druk dan ook, de tegenstander onherroepelijk pijn te doen door gewoon, alsof het geen moeite kost, een doelpunt te maken. Na een boeiend steekspel in de tweede helft waar de partijdige toeschouwer natuurlijk vindt dat zijn of haar ploeg de overwinning verdient of minimaal een punt, boorde Delano alle hoop daarop keihard de grond in. 5 minuten vóór tijd zette hij EBOH met een uitstekend schot op 3-1 en daar was eigenlijk alles mee gezegd. EBOH F1 niet op zijn sterkst, zeker verdedigend niet, maar altijd in staat om een ‘slechte’ wedstrijd naar zijn hand te zetten en toch aan de haal te gaan met de 3 belangrijke punten. Volgend jaar ben je de wedstrijd vergeten en onthoud je alleen de uitslag. 3-1. 11 april volgt in Gorinchem de return en ikzelf ben erg benieuwd hoe we er dan voorstaan. Hopelijk is iedereen hersteld en in de kracht van zijn leven. En dan ga je een hele andere wedstrijd te zien krijgen.

9 april de uitwedstrijd tegen Groot Ammers. Kwart voor tien. Kom kijken, het is niet dichtbij, maar wel heel erg belangrijk voor EBOH F1. 11 april dus naar Gorinchem en 16 april as. de wedstrijd tegen De Alblas uit. Na deze belangrijke wedstrijden weten we hoe EBOH F1 er voor staat in deze competitie. Toe het stof was neergedaald op zaterdag, bleek dat Groot Ammers voor de tweede keer De Alblas op de knieën heeft gekregen door met 2-1 te winnen en de koppositie terug te pakken. Door deze uitslag steeg EBOH F1 een plaatsje, van 3 naar 2. Eén wedstrijd minder gespeeld, 1 punt achterstand. Een echte 6 puntenwedstrijd. Dit is een competitie om van te smullen, dat blijkt maar weer. We gaan er met zijn allen voor. Na deze serie competitiewedstrijden speelt EBOH F1 nog een bekerwedstrijd tegen de hoofdklasser Sliedrecht F1. Ook een kanjer van een confrontatie. Die vindt plaats bij EBOH thuis aan de Schenkeldijk op 20 april as. om 18.45 uur. Kom vooral ook naar deze wedstrijd kijken. Het zou de 4e hoofdklasser kunnen zijn, die door deze eersteklasser naar het rijk der fabelen wordt verwezen. De maand april. De dood of de gladiolen. Wij gaan voor de bloemetjes….

De coaches.

image2 image3 image5 image4