EBOH 1 overleeft slijtageslag in Ysselmonde

In een rechtstreekse confrontatie met een directe concurrent voor plek 11 (nacompetitie degradatie) bleef EBOH overeind. “The battle” in Ysselmonde tegen YVV de Zwervers bleef uiteindelijk op 2-2 steken. En daarmee konden beide ploegen leven. EBOH omdat het niet verloor en de Zwervers omdat ze pas laat de gelijkmaker achter Joey Hughes schoten. Bovendien verloren de directe concurrenten ’s Gravendeel en GOZ.

De wedstrijd was een confrontatie tussen 2 speelstijlen. EBOH probeerde te voetballen en de Zwervers hanteerde de lange bal en gooide heel veel fysiek in de strijd met de bijbehorende stevige tackles. Met name de behendige Regga Regales was een gretig doelwit voor de Rotterdammers. Hij verliet na 90 minuten gehavend het veld. Scheidsrechter Steenbergen floot goed en had zijn handen vol om de strijd in goede banen te leiden. Hij liet het bij 3 gele kaarten voor Zwervers en 1 voor EBOH.
“Het was duidelijk te merken dat het ergens om ging”, aldus de leidsman.

Net als in Oud Beijerland kwam EBOH goed uit de startblokken. Een corner van Leroy Verkerk werd hard ingeschoten door Wesley Ebbers. De van keeper Dennis de Jel terugspringende bal werd door Regga Regales binnen geschoten. Binnen het kwartier stond het weer gelijk. Jay Falix speelde lange bal op Ronnie Pfeffer, die controleerde en hard voorzette op de inkomende en afrondende Yannick Esajas. Nadat Stivan Silva voor de Zwervers van dichtbij over schoot was Suayip Yaman 2x dichtbij een voorsprong voor EBOH. Hij krulde kort na elkaar 2 vrije trappen in de bovenhoek, maar Dennis de Jel wist de ballen prachtig tot corner te verwerken.

Na rust kwam het eerste gevaar van de Zwervers. Ronnie Pfeffer krulde de bal na een mooie steekpass op de binnenkant van de paal, waarna Joey Hughes hem kon oprapen. De goal viel echter aan de andere kant. Na een actie van Regga Regales kwam de bal bij Leroy Verkerk. Zonder na te denken nam hij hem op zijn pantoffel en via het lichaam van Dennis de Jel lag hij in het net.
Daarna kwam de storm van de Zwervers op jacht naar de gelijkmaker en was het voor EBOH vrouwen en kinderen eerst, met af en toe een gevaarlijke uitval. De ballen gingen naast of waren een prooi voor Joey Hughes en langzaam groeide het geloof dat hier een mooie zege mogelijk was. Zo ver kwam het niet . Een wanhoopschot van Mike van Rikxoort kwam via een paar benen voor de vrijstaande Yannick Esajas, die zijn 2de goal van de middag maakte. Volgens velen in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Steenbergen wees toch naar het midden. “Ik twijfelde zelf ook, maar kon het niet goed zien. En de grensrechter ging pas vlaggen toen hij er in zat en dan heb ik zoiets van ja, ho even. Dan gaat het voordeel van de twijfel naar de andere ploeg”.

Bram Wouters en Joeri van Kordelaar mochten nog invallen bij EBOH, maar konden de bordjes niet meer verhangen. “Supersup” Bram was er wel weer dichtbij. Na een passje van Regga schoot hij uit een moeilijke hoek op de voeten van Dennis de Jel. Frank Teunissen was deze wedstrijd geschorst en werd vervangen door de uit een schorsing terugkomende Patrick Welts.
Trainer Hoessin el Jouhri was uiteindelijk tevreden met een punt. “We mochten in ieder geval niet verliezen vandaag en verder was het vooral zien te overleven tegen al die lange ballen en dat fysieke geweld” . En een positief einde. In Dordrecht was er nog sprake van een grimmige sfeer na afloop.
Nu was er respect en een “shake hands”, en zo hoort het.

YVV de Zwervers – EBOH               2-2

‘2         Regga Regales                          0-1
’16       Yannick Esajas                        1-1
’55       Leroy Verkerk                         1-2
’80       Yannick Esajas                       2-2

Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Leroy Verkerk, Patrick Welts, Jordi Fok, Vincent Mutter (Bram Wouters), Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Suayip Yaman (Joeri van Kordelaar), Wesley Ebbers, Regga Regales, Jesse Rensen

 

Weerzien in Rotterdam Ysselmonde

De wedstrijd YVV de Zwervers-EBOH werd totaal onverwacht ook een reünie.
Aanwezig waren oud EBOH trainer Jan van der Straaten met zijn vrouw Betty, die al jaren in Renesse wonen. Zij hadden de man met een rijk EBOH verleden, Jan Leermakers, mee genomen.  Ook kwamen we Piet de Kieviet tegen in de kantine. Piet was een uitmuntend verzorger bij EBOH in de gouden jaren ’70.  Hoe bracht het lot deze mensen allemaal bij elkaar in Rotterdam ?
De rode draad is Heleen van der Straaten. De dochter van Jan en Betty is gastvrouw bij YVV de Zwervers en vond het een leuk idee om Pa en Ma uit te nodigen voor deze wedstrijd. Toeval of niet, maar de zoon van Heleen was ook nog eens pupil van de week en daar moesten Opa en Oma ook bij zijn natuurlijk. Om het verhaal compleet te maken, vond Jan het ook een goed idee om Jan Leermakers mee te nemen. Jan heeft een goud verleden bij EBOH en is ook 2x trainer van de Zwervers geweest. En Piet de Kieviet ?. Die hoort bij de inventaris. YVV de Zwervers is altijd zijn cluppie geweest, maar EBOH heeft nog steeds een warm plekje in zijn hart . Zijn adres is genoteerd en hij komt graag naar het 95 jarig bestaan in november!
Op de foto links Jan van der Straaten en rechts Piet de Kieviet, met EBOH speld !

P1120268