Stotfold 2016, het was weer een geslaagd weekend.

Vrijdag 25 maart vertrok de bus zoals gepland om half acht richting Stotfold. De sfeer zat er in de bus gelijk goed in met dansende meiden en overal muziek. De chauffeur reed in één keer door naar Calais. Gezien alle ontwikkelen de afgelopen tijd was de paspoort controle verzwaard. Maar ook dit liep vlekkeloos en dus op naar de boot. Heerlijk zacht weer om te varen en we waren dus zo aan de overkant. Tegen half vijf reden we Stotfold in en kon het weerzien met oude en nieuwe vrienden beginnen. De gastgezinnen werden snel verdeeld en iedereen kreeg en vrije avond en de mogelijkheid om samen te zijn in de Stotfold Conservative club. Velen hebben daar gebruik van gemaakt en de sfeer zat er goed in.

Zaterdag was sinds 40 jaar voor het eerst de volwassen wedstrijd. Dit omdat er op zondag 3 wedstrijden gespeeld werden. Om 9 uur kwamen we met zijn alle bij elkaar op het kunstgras in Baldock. (de Stotfold seniors) moesten zelf spelen die dag. de meeste van onze mannen waren ruim op tijd, hiervoor mijn complimenten J. De jeugd kreeg even een uur de tijd om met elkaar een balletje te trappen tot om 10.15 de 1e wedstrijd van een lang weekend begon. De senioren begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden de eerste 20 minuten alle controle. Echter snel daarna begon bij de meesten al snel de krachten af te nemen. Met wat slimme wissels werd het tij in de 2e niet meer gekeerd en scoorde Stotfold 2 keer hiermee kwam een einde aan een lange reeks overwinningen. Eindstand 2-0

’s Middags vertrokken we met zijn allen naar Londen. Er stond een bezoek aan het Emirates stadium op het programma. We hebben onze ogen uitgekeken en er zijn veel foto’s gemaakt. Mijn complimenten voor de spelers die vanuit de bus naar het stadion en weer terug zo goed bij elkaar bleven. We moesten een kleine kilometer lopen omdat er geen parkeerplaats rond het stadion zit voor bussen.

’s Avonds stond de grote feestavond op het programma.  Om half zeven toen we net wilden beginnen aan onze maaltijd werden we echter gebeld dat de tent onderwater stond en alle elektriciteit eruit lag door kortsluiten. Kleine crisis dus. Dit hebben we snel opgelost met wat noodgrepen. Er werd over en weer naar iedereen ge-appt en gebeld en uiteindelijk nadat dat alle technische problemen waren verholpen hebbe we er nog een gezellige avond van gemaakt.

Alle problemen van de zaterdag waren een voorteken.

Wedstrijddag. Hij begon met een klein zonnetje. Bij de club aangekomen bleek het slechte weer van vrijdag en zaterdag het veld geen goed gedaan te hebben. Nog een flinke bui en het zou onbespeelbaar worden. Maar ja het zonnetje scheen en we gingen er voor. De C ( lees D) begonnen aan deze lange dag en hoe. Zoveel passie en onverzettelijkheid. De tegenstander was soms wel twee koppen groter maar de onze lieten zich niet kennen. Door een aantal prachtige reddingen van Sil Sewalt bleef het tot de 20 minuut 0-0.  Uiteindelijk werd het na een glij en glibberpartij waarbij de fysiek van de Engelse de doorslag gaf, 5-0. Top gedaan EBOH we zijn trots op jullie.

Het weer werd nog slechter en het veld onbespeelbaar. De meiden wedstrijd werd verplaats naar de Riverside. De meiden begonnen nerveus aan de wedstrijd. Doordat Stotfold 2 keer scoorde werd dat niet beter en duurde het tot de 2e helft voor onze meiden lieten zien wat ze in huis hebben.
De meiden waren een voorbeeld van hoe vriendschap ontstaat in dit weekend. Ok op jullie zijn we heel trots. Uitslag 5-3

Door het slechte weer werd de wedstrijd van de B’s zelfs helemaal verplaats naar de nieuwe velden. Hier was nog verder niets, geen clubhuis, geen afdak maar wel het zonnetje dat door was gebroken. Onze bus was even 2 keer op en neer gereden en iedereen was er en klaar voor de wedstrijd. De B’s begonnen sterk en vol wilskracht aan de wedstrijd. Ze kwamen terecht 1-0 voor maar helaas viel de gelijkmaker heel snel daarna en was de bekerdroom over. Wel was er nog het schild en de B’s bleven gaan. Ook in de 2e helft wist Eboh van geen wijken en leek de winst binnen handbereik. En toen kwam de penalty voor Stotfold. Toch wist Eboh zich weer terug te knokken in de wedstrijd door de 2-2 te maken. Vlak voor tijd viel de 3-2 en was het over. Ook voor deze jongens ons respect.

Maandag begon de terugreis met allerlei slecht nieuws. Door het slechte weer waren alle veerdiensten tot 11.00 uur stilgelegd. Schijnbaar hadden we al voldoende pech gehad want om 10 uur gingen er weer boten en wij hadden zelfs een boot een uur eerder. Het was wel erg wild op het water en daar was niet iedereen blij mee. Door een verder vlekkeloos verlopen reis waren we mooi om kwart over zes bij Eboh.

Wij kijken terug op een prachtig weekend.