Ook 2e bekerwedstrijd is een prooi voor JO13-1

Zaterdag 8 september 2018, de 2ebekerwedstrijd stond voor de deur.

Dubbeldam 2007-1 – E.B.O.H. 13-1 , aanvang 10.15 uur.

Onze jongens begonnen aan de warming up en het leek wel of de spelers nog wakker moesten worden. Gelukkig liet de trainer de wekker nog op tijd afgaan en konden we aan de wedstrijd beginnen. De scheidsrechter floot voor het aanvang signaal. E.B.O.H. zette flink druk op de tegenstander en probeerden zo snel mogelijk in balbezit te komen. Dubbeldam kroop direct in de verdediging en het werd wel heel erg druk op de as van het veld. E.B.O.H. ging daar in mee en speelde te veel in de drukte. Dat resulteerde in het begin van de wedstrijd dat Dubbeldam soms mogelijkheden zag om de bal weg te werken en dat E.B.O.H. onnodig loopwerk moest verrichten. Na het nodige coachen en aansturen in de eerste minuten werd in de 8eminuut de score geopend 0 – 1. Vervolgens ging het beter lopen bij E.B.O.H.  De 2egoal viel in de 15eminuut 0 – 2. De spelers begonnen elkaar beter te vinden, ondanks de grote drukte rond de 16 meter lijn. In de 20een 21eminuut werd de 0 – 3 en 0 – 4 gescoord. Met nog 10 minuten te spelen werd de druk nog verder opgevoerd. Er werd op een enkele uitzondering na alleen op de helft van Dubbeldam gespeeld en dat resulteerde in de 25eminuut de 0 – 5, 28eminuut 0 – 6 en in de allerlaatste minuut van de 1stehelft werd het zelfs 0 – 7.

Ruststand 0 – 7.

In de rust werd het team nog even toegesproken. Er werd vooral gehamerd op het breed houden van het speelveld omdat het bij de zestienmeter wel heel druk was met 11 van Dubbeldam en dan ook nog ongeveer 8 van E.B.O.H. De overige afspraken van de eerste helft waren er ook voor de 2ehelft. Ook nu zagen we toch wel dingen die we niet afgesproken hadden. E.B.O.H. ging teveel met de bal lopen en werden medespelers niet meer zo goed gevonden. Ook de vrije ruimtes werden te weinig benut. Dat maakte dat Dubbeldam toch nog te vaak de bal kon veroveren en E.B.O.H. weer onnodige meters moest maken.   Uiteindelijk kunnen we wel zeggen dat E.B.O.H. ruim 90% balbezit had en dat de druk op de tegenstander heel groot was. Met nog 4 goeie afrondende momenten 40e, 42e, 50een in de laatste minuut (60e) werd de eindstand uiteindelijk vastgesteld op 0 – 11.

Eindstand 0 – 11

Ten opzichte van de vorige week hebben we zeker weer enkele stapjes gezet en hebben we heel veel positieve dingen gezien. Vooral de eerste helft was weer mooi voor onze trouwe supporters en werd er ongeveer iedere 4 minuten  geapplaudisseerd voor de E.B.O.H. spelers, met ook wel hele mooie doelpunten. De 2ehelft was dan wel misschien voetballend iets minder, maar nog steeds een hele ruime voldoende met 4 doelpunten.  Natuurlijk leggen we de lat steeds hoger, maar dat is ook belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers. Dus dinsdag weer trainen en naar de 3ewedstrijd toe werken. Onze tegenstander is dan Oranje Wit JO13-2. Een tegenstander van een veel hoger niveau, dus deze week weer allemaal trainen zodat we er zaterdag 15 september 2018 klaar voor zijn.

Oranje Wit JO13-2 – E.B.O.H. JO13-1 aanvang 08.30 uur, aanwezig 07.45 uur.

Jongens we hebben ook deze wedstrijd weer van jullie genoten, gefeliciteerd met de overwinning.