Slechte generale voor EBOH 1

EBOH ging in de laatste bekerwedstrijd fors onderuit in het Zeeuwse Nieuwdorp.
De plaatselijke SV was met 5-2 de baas. En dat deed zeer. EBOH had immers aan een punt genoeg voor de volgende ronde en werd nu afhankelijk van de uitslag in de derby tussen Moerse Boys en vv Zundert, dat ook aan een punt genoeg had en zelfs met 3 doelpunten verschil mocht verliezen. Wonder boven wonder verloor Zundert met 4-0 en dat betekent dat EBOH en Zundert hetzelfde aantal punten en doelsaldo hebben. Ook het onderling resultaat is met 1-1 gelijk en dan schrijven de reglementen een beslissingswedstrijd voor op neutraal terrein!. Een onverwachte herkansing.
De wedstrijd in Nieuwdorp begon 3 kwartier later. EBOH had last van files en ook de TomTom leverde problemen op. Er blijken meerdere Nieuwdorpen te zijn en niet iedereen is even goed in Aardrijkskunde.  De opening was niettemin prima met een fraaie treffer van afstand op naam van Reggie de Windt. Voor rust kwam de Zeeuwse zaterdag 2de klasser, dat de eerste bekerwedstrijden met 4-1 en 5-1 verloren had, uit het niets op gelijke hoogte.
De Zeeuwse thee deed EBOH geen goed, want direct na rust kwam SV Nieuwdorp op voorsprong en liep zelfs uit naar 4-1. Toen Junior Calmera de 4-2 aantekende was er nog lichte hoop op een comeback, maar de 5de Zeeuwse treffer maakten aan alle illusies een eind. Al met al een slechte generale voor de ouverture van de competitie, zaterdag uit bij Woudrichem. En genoeg stof om deze week te oefenen voor het trainersduo Ries Fok en René Ebbers.

EBOH 2 doet het beter
In de derby tegen DFC2 boekte de tweelingen een overwinning. Dit was echter niet genoeg voor de 2de ronde. Hoofdklasser Oranje Wit 2 was de sterkste en won alle poulewedstrijden.
De 1ste helft was de beste helft van de voorbereiding volgens trainer Joris Kardienaal. Alleen kwamen de roodzwarten niet verder dan een doelpunt van Paul Reijnders. Het hadden er veel meer moeten zijn. Zelfs Jordi van Dyck hield een zeker lijkend doelpunt tegen op de doellijn van DFC!. Door de improductiviteit kon DFC lang in een beter resultaat blijven geloven, maar Jasper Wessels maakte aan deze illusie een eind door 10 minuten voor tijd de eindstand van 2-0 op het bord te zetten. EBOH 2 begint zaterdag de competitie in Zwijndrecht. Pelikaan 3 is de tegenstander, aanvang 15.00 uur.