Onverdiende nederlaag bij ’s Gravendeel

EBOH was de betere ploeg in en tegen ’s Gravendeel, maar trok wel aan het kortste eind. Invaller Perrie Huisman werd 7 minuten voor tijd de matchwinner, door na een kapbeweging droog de 2-1 binnen te knallen.

De Seuters  lieten veel minder voetbal zien dan in de heenwedstrijd, toen ze met 1-5 triomfeerden op de Schenkeldijk.  Misschien had de knollentuin waarop gevoetbald moest worden, er mee te maken. Maar daar had EBOH natuurlijk ook last van, al ging het wel  beter met de omstandigheden om.  Het euvel zat hem natuurlijk weer eens in het  onderdeel “doelpuntje maken”. EBOH had meer balbezit, maar kon in de 1ste helft doelman Pieter Lerensveld niet nerveus maken.  Hij hoefde maar 1x gestrekt naar de hoek bij een inzet van Ricardo van de Merwe. ’s Gravendeel  bracht ook niet veel, maar opende wel vroeg de score. Een voorzet werd van richting veranderd en viel precies voor de voeten van de vrijstaande Vincent Kroon en hij liet Joey Hughes, die nog geen bal had gehad, kansloos.

Daarna redde Joey nog een keer bij een kopbal van Wesley Meuldijk, maar dan had je het wel gehad wat ’s Gravendeel betreft.  In de 2de helft veranderde het spelbeeld niet en zat er wat meer lijn in het spel door de komst van Wesley Loos.  Hij soleerde zich knap vrij voor Pieter Lerensveld, maar de doelman kon nog net een handje tegen de bal zetten. Met de inbreng van de spits van het derde Tim Stok werd de druk opgevoerd en gelijk met resultaat. Tim belemmerde het uitzicht voor de keeper, die de inzet van Marc Oldenburger te laat zag en vervolgens kansloos was. ’s Gravendeel was rijp voor de genadeslag, maar ontsnapte via invaller Perrie Huisman.  Dom balverlies leverde een schot op dat nog gekeerd werd door Joey Hughes, maar Perrie Huisman pikte de bal op bij de achterlijn, kapte zich vrij en knalde binnen. Door 1 op 1 te gaan spelen, was het alles of niks voor EBOH. Het werd niks, omdat Marc Oldenburger na aangeven van Wesley Ebbers vrij voor het doel naast knalde en de assistent scheidsrechter Koremans van ’s Gravendeel met zijn vlagsignaal een vrije doortocht belemmerde voor Tim Stok. Edinho Pique hief aan de andere kant van het veld buitenspel op, maar ja dat heb je met clubgrensrechters. Jong talent scheidsrechter Kaijen liet zien hoe je controle houdt over een wedstrijd zonder met kaarten te wapperen.

Bij EBOH verving Joey Hughes de aan zijn lies geblesseerde doelman Donny van der laars en hij deed dit naar behoren. In de persoon van Danny Wessels hadden we eindelijk weer eens een reservekeeper op de bank. Cyrill Elschot vertoeft met zijn werkgever in Barcelona. Hij werd prima vervangen door de scorende Marc Oldenburger, die de 2-2 op zijn schoen had, maar helaas mistte.

René Ebbers had een lastige trainingsweek achter de rug en kon maar met 7 man trainen door diverse pijntjes en werkverplichtingen. “We hadden hier natuurlijk punten moeten pakken. Zwervers blijft in het zicht, maar DHV is in the winning mood. Maandag tegen DHV is een cruciale wedstrijd”
Jesse Rensen vatte het gevoel bij de spelers kort samen: “Dit is zwaar kut, we vergeten onszelf te belonen”

’s Gravendeel – EBOH                  2-1

‘7            Vincent Kroon                  1-0
’71          Marc OLdenburger         1-1
’83          Perrie Huisman               2-1

EBOH: Joey Hughes, Matthijs Jongeneel, Marc Oldenburger, Mo Salman, Frank Teunissen, Jesse Rensen, Ricardo van Yperen, Halil Turktas (Wesley Loos), Ricardo van de Merwe, Wesley Ebbers, Regga Regales (Tim Stok)
Wissels: Paul Reynders en Danny Wessels