EBOH 3 zet achtervolging in

Het is enorm spannend in de reserve derde klasse bij EBOH 3. De top 5 ligt enorm dicht bij elkaar. Winnen betekent meedoen om de bovenste plaatsen, verliezen afhaken. De boodschap zaterdag was duidelijk, winnen van concurrent Rijsoord.

EBOH 3 kwam voortvarend uit de startblokken en nam het initiatief. Mayron Stam regeerde over het middenveld en strooide met passes. Het resulteerde na vier minuten in een mooie aanval die nog ternauwernood niet in een goal werd omgezet. Een minuut later werd de score geopend. Sean v.d. Ruit prikte de bal tegen de touwen.

De thuisploeg bleef goed voetballen en gaf weinig weg. Kleinere kansen volgden. Na een half uur was er een grote kans voor de prima spelende gelegenheidsmiddenvelder Jeffrey v.d. Schalie. De score werd net niet vergroot. De voorsprong van 1-0 bleef een magere. De hoop was er om voor rust de marge te vergroten. En die hoop werd gelukkig werkelijkheid. Na voorbereidend werk van Sean v.d. Ruit, maakte Ramon Braun de 2-0.

Voor rust was er nog enige hectiek toen de scheidsrechter besloot een indirecte vrije trap in de zestien te geven aan Rijsoord. Robbin Kooijman zou de bal hebben teruggespeeld in de handen van doelman Jelmar de Ruiter. In de ogen van EBOH was het eerder een bal die weggewerkt moest worden, maar verkeerd geraakt werd. Rijsoord stookte handig het vuurtje op en probeerde EBOH uit haar goede doen te krijgen. Er werden een aantal gele kaarten gegeven. Gelukkig zoals nagenoeg altijd werd de vrije trap in de zestien vol in de muur van verdedigers op de doellijn geschoten.

— Rust —

Vol adrenaline gingen de rood-zwarten richting de thee. Tijd om orde op zaken te stellen. De ploeg was zo lekker bezig, maar leek even het hoofd te verliezen. De 15 minuten rust hadden op geen beter tijdstip kunnen komen. De neuzen stonden weer dezelfde kant op. En dat uitte zich direct op het veld. EBOH opende weer als de betere partij en maakte na nog geen vijf minuten de 3-0. Wederom was het Sean v.d. Ruit die raak schoot.

De 3-0 brak de uitploeg op. Uiteindelijk was men meer met de scheidsrechter bezig dan met voetballen, wat EBOH goed uitkwam. Kansen voor de thuisploeg volgden nog voldoende doelpunten niet meer. Alleen Rijsoord bracht tien minuten voor tijd de spanning nog iets terug, toen redelijk uit het niets de 3-1 werd binnengeschoten.

Het mocht niet baten, gescoord werd er niet meer. Een uitstekende wedstrijd van EBOH zijde. De ploeg kent soms diepe dalen, maar even vaak grote pieken. Vandaag was zo’n piek. Alle spelers droegen hun steentje bij. Maar met name Jeffrey v.d. Schalie drukte op een voor hem minder natuurlijke positie knap zijn stempel op de wedstrijd.

Door de overwinning op Rijsoord stijgt EBOH op doelsaldo naar de tweede plaats. Wat is er nog meer mogelijk? Het team heeft het niet meer in eigen hand, maar wie weet biedt VVGZ maandag de helpende hand als zij hun wedstrijd inhalen in een Zwijndrechts onderonsje met ZBC; 97. Bij winst van VVGZ is het gat met de eerste plaats nog maar één punt. Er gloort nog een sprankje hoop op de hoofdprijs. Het enige wat EBOH 3 zelf kan doen is de komende vier wedstrijden blijven pieken.

Knipsel

EBOH 3 – Rijsoord 6 : 3-1
Doelpuntenmakers: Sean v.d. Ruit (2x), Ramon Braun

10426677_722429227863099_3191353304750066881_n

Update

De op paasmaandag ingehaalde wedstrijd VVGZ 3 – ZBC’97 2 is geëindigd in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Zeer gunstig voor EBOH 3. Met vier wedstrijden te gaan is het gat met de nummer 1 nog slechts 1 punt.