Toch nog vrolijk Pasen voor EBOH 1

Dankzij een zwaar bevochte en moeizame 1-0 overwinning op DHV in het pittoreske Zevenbergschenhoek eindigt de Pasen toch nog vrolijk voor EBOH, na de ongelukkige nederlaag tegen ’s Gravendeel op Paaszaterdag.

Ricardo van de Merwe werd de matchwinner en doelman Joey Hughes keepte een puike wedstrijd en liet zich niet passeren. En zo konden 3 gouden punten worden bij geschreven.
Immers DHV werd op 9 punten achterstand gezet en het op  de veilige 10de plaats staande Zwervers Ysselmonde werd ingehaald.  René Ebbers was blij met de punten, maar niet met het spel. “Normaal gesproken moet je hier met 2 of 3-0 winnen, maar als je ziet hoe wij gebruik maken van de ruimtes, dat is toch om te huilen, het was veel te onrustig en we maken steeds de verkeerde keuzes, maar ja laten we het positieve maar meenemen, we hebben gewonnen en de nul gehouden  tegen een DHV dat in de “winning mood” was na 3 overwinningen in de laatste 5 wedstrijden en daar zaten ook Groote Lindt en ZBC bij”.
En die nul was te danken aan een uitstekend keepende Joey Hughes.  Hij maakte schoten van Tom Wijne en Hawar Mouhiddine onschadelijk en werd toch 1x gepasseerd door een rebound van Elias Mourigh.  Maar deze bevond zich in buitenspelpositie op moment dat er geschoten werd op het doel van Joey, die de bal weg bokste voor de voeten van Elias. EBOH stond op dat moment al met 1-0 voor. Ricardo van Yperen stuurde handig Ricardo van de Merwe weg en hij liet Paul Eland in de verre hoek kansloos.

Na rust ging DHV opportunistisch voetballen, maar dit leidde tot niet al te veel problemen voor de Dordtse defensie door de slordige eindpass van “Den Hoek Vooruit”. En dan was daar altijd nog Joey Hughes, die onder meer een afzwaaiende voorzet fraai pareerde. EBOH verzuimde om DHV de genadestoot te geven, waardoor het tot het einde spannend bleef. Marc Oldenburger had de 2-0 op zijn schoen na een pass van Wesley Ebbers, maar schoot naast. EBOH overleefde ook nog een onduidelijk gegeven vrije trap op de rand 16 (Joey kwam zijn goal uit en kopte bal weg op de rand 16) en kon opgelucht adem halen na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Dennis Broeckeart uit Schiedam.

“We leven nog en hebben uitzicht op de veilige 10de  plaats”. Komende zaterdag speelt EBOH de 3de uitwedstrijd op rij. Dit maal bij ZBC’97 in Zwijndrecht.

DHV – EBOH                                     0-1

’12 Ricardo van de Merwe          0-1

EBOH: Joey Hughes, Matthijs Jongeneel, Marc Oldenburger, Mo Salman, Frank Teunissen, Cyrill Elschot, Ricardo van Yperen, Wesley Loos, Ricardo van de Merwe (Jesse Rensen), Wesley Ebbers, Regga Regales (Jasper Wessels)
Wissels: Halil Turktas en Danny Wessels