EBOH JG1 onderuit in Rosmalen

28 maart was het dan zover: de belangrijke uitwedstrijd tegen koploper OJC uit Rosmalen. Met 1 punt verschil op de ranglijst kon EBOH de nieuwe koploper worden. Dan moest er wel ‘even’ gewonnen worden in een druilerig Rosmalen. De punten bleven helaas achter in Noord-Brabant.

OJC trad aan met een selectie van 16 spelers, waar veel nieuwe gezichten tussen zaten met veel voetbalkwaliteiten. Ook bij EBOH enkele mutaties. Ali debuteerde, Quan en Duncan waren helaas verhinderd, Sven was geblesseerd. Met Joey op de goal en Ali in de verdediging trapte EBOH af. Het begin was nerveus bij beide partijen. OJC kwam als eerste in het goede ritme en vond de weg naar voren. EBOH had geen antwoord en kreeg twee treffers te verwerken. Vlak voor rust deed EBOH wat terug. Vroeg storen leverde Hugo een mooie schietkans op die hij met een strak schot promoveerde tot doelpunt. Ruststand: 2-1.

Met Joey in de spits ging EBOH na rust op zoek naar de gelijkmaker. Deze werd echter niet gevonden. In plaats daarvan scoorde OJC twee maal. Ruben maakte met een fraaie treffer 4-2 en EBOH veerde op. Ferdinand was tot twee keer toe dicht bij een doelpunt, maar de bal wilde er niet meer in. OJC wisselde er lustig op los en zette vlak voor tijd de eindstand op het bord: 5-2. Al met al een verdiende uitslag.

Door de nederlaag is de achterstand op de koploper opgelopen tot 4 punten. Het enige wat EBOH nog kan doen is de resterende drie wedstrijden winnen. De competitie is pas afgelopen als de laatste wedstrijd is gespeeld. De bal is rond……….