Eindelijk weer eens thuiswinst voor EBOH 1

Het was met pijn en moeite, maar eindelijk viel er weer eens een overwinning te vieren aan de Schenkeldijk. Het op de onderste plaats staande dapper voetballend Seolto ging in de laatste 5 minuten alsnog onderuit.  Het snelle spitsenduo met als aangever Regga Resales en afmaker Ricardo van de Merwe was hier verantwoordelijk voor. Net niet werd gelukkig eens een keer net wel.

Met de 2-0 zege kwam een eind aan de improductiviteit van de ploeg. Het waren de eerste thuisdoelpunten van EBOH in 2015 en de vorige thuisoverwinning dateerde van 13 september 2014!
Aanvankelijk leek het weer dezelfde kant op te gaan als de afgelopen periode. Het team van René Ebbers blonk niet uit in het hebben van zelfvertrouwen en de kansjes die er kwamen, werden zoals gebruikelijk om zeep geholpen.  Ricardo van de Merwe kreeg de bal met buitenkantje 1x tussen de palen, maar de 36 jarige doelman Rob van der Wagt stond op zijn post.

Seolto was 1x gevaarlijk via Stijn Frickus, maar Donny van der Laars keek zijn inzet naast. Illustratief was de scherpe corner van Halil Turktas net na rust.
Drie man van EBOH maaiden over de bal heen vrij voor het doel. Ricardo van de Merwe speelde zich nog een keer fraai vrij  en mikte de bal met de precisie van een biljarter niet in het net maar op de binnenkant van de paal. Daarna was er een sterke fase van de ploeg uit Zevenbergen. EBOH ging door de angst om weer een tegengoal te krijgen achteruit lopen en Seolto voerde de druk op.  Marc Oldenburger moest een inzet van Patrick de Klerk op de doellijn wegwerken en aanvoerder Chris van Persie schoot op de lat. Donny van der Laars moest ook nog een keer gestrekt op een inzet van diezelfde van Persie. Toen de Seolto storm ging liggen, zette EBOH nog 1 keer aan in de slotfase met kansen voor Ricardo van de Merwe (carambole na voorzet Wesley Ebbers) en Jesse Rensen (2x net naast na voorzet Frank Teunissen).
Toen iedereen aan een teleurstellende 0-0 zat te denken, viel de bevrijdende treffer alsnog. Regga Resales zette bij de cornervlag voor en Ricardo van de Merwe kopte de bal schitterend in de bovenhoek. Seolto vlagger Poots hield zijn vlag nog omhoog, omdat Regga buitenspel zou hebben gestaan, maar de onopvallend goed leidende scheidsrechter Lingen uit Gouda gaf gewoon een doelpunt.

In blessuretijd kwam daar nog een fraaie treffer bij. Regga Resales gaf een fijne steekpass op Ricardo  van de Merwe en hij tikte de bal langs doelman Rob van der Wagt. De matchwinner Ricardo van de Merwe was als een kind zo blij. ”Ik werd er gek van. Het wilde maar niet lukken en als je dan de doelman passeert dan staat de paal weer in de weg. De ban is gelukkig gebroken en dit geeft vertrouwen voor de komende weken”
René Ebbers haalde ook opgelucht adem: ”Ik vond Seolto zo slecht nog niet. Ze speelden goed georganiseerd. We hebben hard gewerkt, maar niet best gevoetbald. Het dubbeltje valt eindelijk een keer goed. En buiten een mindere fase in de 2de helft, toen we achteruit gingen lopen, hebben we toch de beste kansen gehad. Eindelijk een beloning “
Bij EBOH waren Wesley Loos (wintersport), Cyrill Elschot (schorsing) en Patrick Welts afwezig. Patrick komt dit seizoen niet meer in actie. Hij ontving een schorsing van 8 wedstrijden vanwege de rode kaart tegen Groote Lindt.
Bij Seolto moest de goed spelende laatste man Kjeld den Braber een kwartier voor tijd met spoed uit het veld vanwege een migraine-aanval. Met de Pasen heeft EBOH een dubbelprogramma. Zaterdag uit tegen ’s Gravendeel en maandag uit tegen DHV. Het uitzicht op de veilige 10de plaats is 3 punten.

EBOH – Seolto                                 2-0

’87          Ricardo van de Merwe 1-0
‘90+2     Ricardo van de Merwe 2-0

EBOH: Donny v.d. Laars, Matthijs Jongeneel, Marc Oldenburger, Mo Salman, Frank Teunissen, Jesse Rensen, Ricardo van Yperen, Halil Turktas, Ricardo van de Merwe, Wesley Ebbers, Regga Regales
Wissels: Emre Aynihan, Suayip Yaman, Sietse Schuurman