NSVV 1 – EBOH 1, nog 22 minuten te gaan

De wedstrijd in het koude en winderige Numansdorp haalde het einde niet, doordat NSVV doelman Melvin Kruythof ernstig geblesseerd raakte. Nadat Regga Regales voor de gelijkmaker had gezorgd botste  NSVV verdediger Roderick Bekker met zijn knie tegen het hoofd van zijn doelman. Deze lag daarna groggy op het veld en was aanvankelijk niet in staat zijn ledematen te bewegen.
Scheidsrechter den Hartog keek eerst de situatie nog even aan, maar besloot  later wijs de wedstrijd definitief te staken. De onfortuinlijke Melvin werd naar het Ikazia ziekenhuis afgevoerd en inmiddels is bekend dat het goed met hem gaat en hij aan de botsing een behoorlijke hersenschudding heeft over gehouden. Wij wensen hem een spoedig herstel toe, in de toch al behoorlijk volle ziekenboeg van NSVV.

Datzelfde geldt overigens ook voor EBOH. Naast langdurig geblesseerden, zoals Cyrill Elschot en Jesse Rensen, kreeg Hoessin Jouhri er na de bekerwedstrijd tegen Spartaan’20 drie blessuregevallen bij. Leroy Verkerk, Patrick Welts en Jordy Fok waren niet in staat om te spelen.
En zo hadden we opnieuw een nieuw centrum, met dit keer Frank Teunissen en Jordi van Dyck in de hoofdrol. Een andere hoofdrol was weggelegd voor scheidsrechter den Hartog. Hij zag al na 3 minuten in een onschuldig duel tussen Frank Teunissen en Robin Verhoeven een strafschop. Donny van der Laars zorgde voor gerechtigheid en pakte de bal gestrekt in de hoek van Yoeron van der Ree.

Met de straffe wind in de rug was EBOH gevaarlijker dan NSVV, wat veel bijna momenten opleverde voor het doel van NSVV maar geen goals. Tot overmaat van ramp moest EBOH halverwege de 2de helft met 10 man verder. NSVV kreeg een corner en Emre Aynihan en Mitchel Louwerens omarmden elkaar “stevig” in de 16. Toen Mitchel vervolgens ging liggen had de scheidsrechter een slaande beweging geconstateerd en kon Emre vertrekken. Tot ieders verbazing had de uitsluiting geen gevolgen voor het spelbeeld. EBOH gooide er een schepje bovenop en bleef brutaal 1 op 1 spelen en de aanval zoeken waar mogelijk. Regga Regales, Wesley Ebbers en Ricardo van de Merwe waren voortdurend dreigend, maar we zagen het net alleen bollen door de wind.

Na rust had EBOH windje tegen en werd NSVV gevaarlijker. Donny van der Laars stond echter op zijn plaats en pakte inzetten van Erik van Arendonk en Mitchel Louwerens. Aan de andere kant zocht EBOH via de grond het doel van NSVV op en zag Ricardo van de Merwe zijn inzet smoren in een woud van benen.
In de 62ste minuut was het toch raak voor NSVV. Uit een steekpass kwam Mitchel Louwerens alleen voor Donny van der Laars en hij stiftte de bal over de Dordtse doelman. Niet uit het veld geslagen door deze tegenslag ging EBOH op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er vrij snel. Wat NSVV kan, kunnen wij ook. Suayip Yaman gaf de steekpass en Regga Regales schoof de bal onder doelman Melvin Kruythof door, die daarna aan zijn hoofd geraakt werd door Roderick Bekker met het staken van de wedstrijd als gevolg.

Hoessin Youhri was ondanks de vervelende omstandigheden trots op zijn ploeg. ”Het was weer puzzelen, maar ik ben blij met de vervangers, die hebben het prima gedaan. Met 10 man lieten we zien niet de mindere te zijn vandaag. We zijn 1 op 1 blijven spelen met druk naar voren en we hebben er allemaal voor geknokt. Wat mij betreft spelen we de wedstrijd een keer uit op een dinsdagavond. Dan blijven we hier gelijk trainen en oefenen”

NSVV – EBOH                                 1-1 (gestaakt in 68ste minuut)

’62 Mitchell Louwerens               1-0
’68 Regga Regales                          1-1

Opstelling EBOH: Donny van der Laars, Emre Aynihan, Frank Teunissen, Jordi van Dyck, Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Ricardo van de Merwe, Suayip Yaman, Wesley Ebbers, Wesley Loos, Regga Regales.