Einde Rijnmond Cup voor EBOH 1

En dat was jammer, want EBOH leek lang op weg naar een stunt om 2de klasser Spartaan’20 uit het bekertoernooi te stoten, maar de Rotterdammers trokken in de slotfase toch aan het langste eind. Uiteindelijk werd het 1-3. In de 1ste ronde was EBOH de baas over DBGC met
4-0 en ook in de 2de ronde had EBOH het geluk van een thuiswedstrijd.

Op een heerlijke herfstavond werd de wedstrijd tegen Spartaan’20 gespeeld om de Rijnmond cup. De Rotterdammers maakten er een stevige partij van en beschikten over een elftal met veel passie en bijbehorend Rotterdams commentaar op alles wat los en vast zat.

Qua voetbal deed EBOH, zeker de 1e helft, niets onder voor de een klasse hoger spelende opponent. Met fris en fruitig aanvalsspel werd er veelal op de helft van Spartaan gespeeld, wat resulteerde in de eerste kans voor EBOH in de 8e min. Een pass voorlangs de goal was niet iets te hard voor Regga Regales. In de 11e min zette Jordy Fok met een haarzuivere pass Suayip Yaman vrij op de 16 meter lijn, maar zijn schot smoorde in een mêlee van spelers.

Onze keeper, Joey Hughes kreeg zijn eerste bal pas in de 13e min, dus dat zegt wel wat, dat was ook de eerste kans voor Spartaan na verkeerd uitverdedigen. De grootste kans kreeg Ricardo vd Merwe in de 14e min. Na een verre ingooi van Jeffrey Manzanares schatte een verdediger van Spartaan de bal verkeerd in en Ricardo draaide als een speer om hem heen en stond vrij op de 16 maar hij knalde recht op de keeper af, dat had 1-0 moeten zijn. Het spel van EBOH denderde op en neer en Ricardo van Yperen kreeg ook een goede kans maar had problemen om de springende bal onder controle te krijgen.

Het werd uiteindelijk toch 1-0, door Wesley Ebbers, die op de keeper afging na een mooie pass van Wesley Loos. De grensrechter stond wel hevig te zwaaien maar scheidsrechter Van Rooden, stond er ook heel goed voor en wees gewoon naar het midden.

De grootste kans voor Spartaan kwam in de 38e min. Een corner werd ingekopt, maar Suayip stond op de doellijn en ving de bal op zijn borst op, om hem vervolgens weg te werken.

Op slag van rust kreeg Leroy Verkerk nog een gele kaart na laten we zeggen, iets te hard inkomen. In de rust vertelde Trainer Hoessin Jouhri dat we een getergd Spartaan konden verwachten en dat was ook zo. Nu waren eigenlijk de rollen een beetje omgedraaid, maar toch kregen we 2 kansen op 2-0, maar dat lieten we na. De grootste was voor Ricardo vd Merwe, die doorging en de bal onder controle had zo’n 3 meter van de achterlijn. Leroy Verkerk kwam als een Usain Bolt aan rennen en riep Ricardo vele malen, maar die maakte een andere keuze. Dit was een identieke situatie voor Leroy als bij Gravendeel uit, waar Leroy als een granaat hard scoorde, maar dit ging nu niet door.

Geheel onverwacht kwam Spartaan op gelijke hoogte doordat een vrije trap vanaf de zijlijn zo in de goal waaide (en het waaide niet!). Iedereen stond er bij en keek er naar. Toen merkte je toch dat er iets mentaal knapte, er werd iets minder hard gestreden en de 2de bal werd te weinig veroverd. Dit resulteerde in de 66e min in de 1-2, toen er plotseling 3 man vrij voor Joey Hughes stonden. Ik dacht aan buitenspel, maar er werd niet gevlagd en gefloten.  Maar ook daarna werd er verzuimd de 2-2 te maken, want kansen kregen we.
Wesley Ebbers lobde de bal vrij voor de keeper naast de goal. Uiteindelijk werd het 1-3 toen de sneltrein van Spartaan op rechts de bal mooi voorzette. Enige hoop kwam er nog in de slotfase, toen we een penalty kregen. Ricardo van Yperen schoot echter zonder overtuiging de bal tegen de voeten van de al in hoek liggende keeper, waardoor de laatste hoop op een stunt vervloog. Einde Rijnmond cup, helaas.

Scheidsrechter van Rooden floot als vanouds soeverein en was af en toe het Rotterdams commentaar meer dan zat, met gele kaarten als gevolg.