Mooie tweede start van EBOH E1

20 september 2014
EBOH E1-Terheijden E1

Na het vervelende bericht te hebben gekregen dat onze eerste competitiewedstrijd is komen te vervallen, omdat Beek Vooruit E1 in een andere (Brabantse) klasse werd ingedeeld, begonnen we vandaag, opnieuw dus, aan onze eerste competitiewedstrijd tegen Terheijden E1.

Een onbekende tegenstander en laten we eerlijk zijn, dat is gewoon leuk. Je weet niet wat te verwachten en dus zul je vanaf het eerste moment in de wedstrijd er bij moeten zijn met het ‘koppie’.

Dat was dan ook wat de trainer en leider van E1 de groep duidelijk maakten in de kleedkamer.

Goede warming-up, meteen er bovenop, druk geven op de bal en samenspelen, samenspelen en nog eens samenspelen.  Het kan niet vaak genoeg herhaald worden. En dat doen we dan ook. In E1 is er weinig plaats voor de welbekende egoïst.  Wat niet betekent dat er geen plaats is voor de actie om iemand te passeren, want alleen dan krijg je een overtalsituatie in het voetbal.

De eerste helft had twee gezichten, net als de vorige wedstrijd tegen Beek Vooruit. Snel kwam EBOH E1 uit de startblokken en binnen no time stond de stand op 2-0. En zoals we al eerder hadden gezien, treedt er een fase op waarin de spelers hun gemak er van nemen, alsof de wedstrijd al gespeeld was.

Niets was minder waar. Een stapje te laat, een beetje nonchalance, ach mijn maatje lost het wel op en voor we het wisten werd de voorsprong gehalveerd.  2-1.

De coaches zetten de zaak weer meteen op scherp en na de nodige wissels werd Terheijden E1 weer teruggedrongen en werd door EBOH E1 duidelijk gemaakt dat er hier in het mistige Dordt voor de Terheijdenaren niets te halen viel. De score werd opgetrokken naar 4-1 en het spel werd gekenmerkt door samenspel en teamspirit.

De tweede helft was eigenlijk alleen maar eenrichtingsverkeer. Elke aanval van Terheijden werd gemakkelijk afgeslagen en Sil de keeper had in de tweede helft maar erg weinig te doen. Door de verdedigers af en toe de bal te laten terugspelen op Sil, kreeg hij de kans om ook eens een bal van dichtbij te bekijken.  Niet makkelijk, want je moet als keeper wel geconcentreerd blijven.

Het eenrichtingsverkeer leidde in de tweede helft tot nog eens 6 doelpunten, de ene nog mooier dan de andere. Natuurlijk is elk doelpunt mooi, maar zo af en toe zit er een juweeltje bij. Zo ook in de eerste helft toen Senn een diepe bal gaf op Jaïr en Jaïr de bal in één keer in de draai omhaalde en de bal in de linkerhoek schoot en de keeper verrast achterliet.  Het was ook een belangrijk signaal, want het doelpunt viel na de 2-1 van Terheijden en dat is het beste antwoord dat je geven kunt wanneer de tegenstander het gevoel krijgt te kunnen terugkomen in de wedstrijd.

Diep in de tweede helft nam Senn de bal aan op links, dreigde met een pass en kapte snel naar binnen (dat is wel zijn visitekaartje) kwam op 20 meter van het doel en schoot met rechts een prachtige bal af op het doel, die nog mooier in de kruising terechtkwam links van de keeper. Het mag gezegd worden dat er soms juweeltjes bij zitten, maar natuurlijk zijn de doelpunten van de spitsen (die andere 8) net zo belangrijk.

Terheijden was bij 6-1 al suf gespeeld en de krachten vloeiden weg. EBOH maakte er nog 4, maar dat hadden er net zo goed 14 kunnen zijn, zo veel kansen werden er gemist. Te graag nog een doelpunt maken, te snel schieten vanuit een slechte positie en je medespeler overslaan die er beter voor staat is typisch iets voor een ploeg die ver voor staat. Het egoïsme krijgt dan de overhand en dat is een beetje jammer. Niet erg, maar jammer. Maar ja, 10-1 is wel een grote uitslag en dan is een beetje galleryplay niet zo heel erg.

Al met al is het een fantastisch begin van de competitie en kunnen we met vertrouwen uitzien naar de overige tegenstanders in deze kleine competitie. Gefeliciteerd jongens! Prima gespeeld!!!

PS: de foto’s zijn niet heel helder…. Dat ligt niet aan uw beeldscherm, maar aan de mist (-: