EBOH mist scherpte voorin tegen SSS

Ook de 2de uitwedstrijd dit seizoen ging verloren. SSS uit Klaaswaal nam de 2-0 zege dankbaar in ontvangst. Het uitverlies tegen Feyenoord was nog ingecalculeerd, maar deze nederlaag zeker niet.

Qua veldspel was EBOH op het kunstgras van SSS zeker niet de mindere, qua afronding wel. En dan ga je gewoon met de staart tussen de benen naar huis. Aanvoerder Mo Salman was na afloop behoorlijk pissig en moest zich even afreageren. “Het is schandalig dat we hier verloren hebben. We lopen maar te kappen en te draaien voorin. Hoeveel schoten heb je nu daadwerkelijk op het doel gezien? En als je niet schiet gaat hij er nooit in. En dan hebben we natuurlijk nog de scheidsrechter die onze grensrechter negeert bij nota bene een uitbal. Vervolgens wachten wij op het fluitsignaal en kan SSS zo doorlopen naar onze goal”. De 40ste minuut was inderdaad een keerpunt in de wedstrijd. Tot die tijd was er niks aan de hand. Nick Stam kopte een keer net naast uit een corner. Wesley Ebbers zette Ricardo van de Merwe alleen voor de keeper, maar doelman Ricardo Minnes redde met de voeten. Aan de andere kant pakte Donny van der Laars een kopbal van Dennis de Cauwer op fraaie wijze.

En toen liet scheidsrechter Brouwer zich gelden. Assistent Lex Holster vlagde voor een uitbal, maar Brouwer liet doorspelen. Omdat EBOH niet meer attent reageerde kon Frank van de Linden de voorzet binnen schieten. Even daarna werd de wedstrijd 10 minuten stil gelegd. De leidsman kreeg opmerkingen vanuit (Dordts) publiek naar zijn hoofd geslingerd en was daar niet van gediend. Van horen zeggen van omstanders vielen de opmerkingen in de categorie “je bent helemaal de weg kwijt”.  Gelukkig gebruikte daarna iedereen zijn verstand en kon  de bijzonder sportieve wedstrijd voortgezet worden. Alleen liep EBOH achter de feiten aan en moest het op zoek naar de gelijkmaker. Het tempo ging omhoog, er kwamen wat kansen, maar hij ging er niet in. Ricardo van de Merwe was er nog het dichtst bij. Twee vrije schietkansen werden tot corner verwerkt en toen er een mooie omhaal in het doel dreigde te gaan, stond invaller Remy Holster helaas in de weg!.  Aan de andere kant ging hij er wel in. SSS maakte dankbaar gebruik van de ruimte die EBOH weggaf. Nadat Donny van der Laars eerst nog een kopbal uit de kruising had weggetikt, was hij kansloos op een inzet van Dennis de Cauwer. Van dichtbij gleed hij een voorzet van Frank van de Linden binnen. En toen was het over en sluiten.

Lex Holster complimenteerde de heer Brouwer nog met de goede leiding, maar merkte op dat hij er echt een keer naast zat bij zijn beslissing om door te spelen, na de omstreden uitbal.  “ik kon de situatie  beter  beoordelen”, was zijn commentaar. Nou zeg het maar wie er beter voor stond. Ik stond aan de zijlijn en moest zelfs een stap terug doen.  En hij staat er 20 meter vanaf?, aldus Lex.  EBOH moest het in Klaaswaal doen zonder de aan zijn enkel geblesseerde Melvin Boer en Patrick Welts. Hij heeft een kraakbeenblessure aan zijn knie en is een paar maanden uitgeschakeld. De trainer van SSS Pascal van den Hoek had nog een pleister op de wond. “Ik vond EBOH geen slechte ploeg hebben, ze maakten het ons echt wel lastig”. EBOH trainer Ab van Wijk en assistent Joris Kardienaal stonden er na afloop beteuterd bij in de kleedkamergang. ”We hebben vandaag voorin niks terug gezien van waar we de afgelopen week op getraind en geoefend hebben” (8-1 oefenwinst op DFC). Dat moet volgende week beter tegen ’s Gravendeel.

SSS – EBOH        2-0
’40          Frank van de Linden      1-0
’84          Dennis de Cauwer          2-0