EBOH 3 ergert zich geel en rood en verliest

Vol goede moed werd afgereisd na twee klinkende overwinningen voor de derde competitiewedstrijd tegen ASWH 4. Een derde overwinning moest gaan volgen. Werklust en het eigen spelletje spelen was het credo.

De wedstrijd begon dan ook voortvarend en al na acht minuten opende Sean van der Ruit de score. Nadat EBOH in de openingsfase al eerder een aantal goede aanvallen had opgezet. Niet veel later lag echter na matig verdedigen de 1-1 al in het netje en vanaf dat moment verloor EBOH direct haar overwicht en begon ASWH goed te voetballen.

De dienstdoende scheidsrechter had het niet erg naar zijn zin deze middag, zo liet hij in ieder geval overkomen. Na een kwartier zei hij tegen EBOH-coach Guido Noorlander dat hij geblesseerd was en het allemaal niet kon belopen. Of dat invloed had op zijn beslissingen is de vraag, maar na mate de wedstrijd vorderde stelde hij zich met de minuut kinderachtiger op. ASWH valt niets te verwijten, EBOH kon geen duel meer aan zonder een vrije trap tegen te krijgen. De frustratie bij EBOH groeide en daar werd het eigen spel niet beter van.

ASWH kwam 2-1 voor en voor rust maakte EBOH gelukkig via Sean van der Ruit nog gelijk. In de rust werd afgesproken om te proberen niet op de scheids te letten en gewoon naar ons zelf te kijken. De scheids schopt tenslotte de ballen er niet in.

In de tweede helft viel dat echter niet mee en mislukte volledig. Kinderachtige gele kaarten vielen, de ene foute beslissing kwam na de andere overdreven beslissing. Vrije ballen mee, werden bij nader inzien weer tegen gegeven. EBOH liet zich van de wijs brengen en de gemoederen raakte totaal onnodig oververhit.

Uiteindelijk maakte ASWH verdient de 3-2. En nadat Jeffrey van der Schalie met rood het veld had moeten verlaten, kreeg EBOH met tien man tegen de verhoudingen in nog een handjevol mogelijkheden op de 3-3. Die viel echter niet.

Je verliest geen wedstrijden door een scheidsrechter, maar na afloop overheerste wel het gevoel dat EBOH en waarschijnlijk dan ook ASWH een mooie evenwichtige wedstrijd was ontnomen. Een kaart voor ASWH, negen voor EBOH. Het mag een wijze les zijn voor de mannen uit Dordrecht dat reageren op of je van de wijs laten brengen door een scheidsrechter zinloos is. Maar laten we hopen dat de beste man ook zichzelf deze avond afvraagt waarom de gemoederen misschien wat hoog opliepen en daar lering uit trekt.

ASWH 4 – EBOH 3 : 3-2
Doelpuntenmaker: Sean van der Ruit (2x)