Knappe overwinning EBOH 1op ’s Gravendeel

EBOH boekte een verrassende 4-2 zege aan de andere kant van de Kiltunnel. Het troefde de Seuters af op inzet, beleving en voetbal. En dat mag best verrassend genoemd worden. Twee weken geleden ging EBOH nog thuis onderuit tegen Schoonhoven, waar normaal gesproken toch punten tegen gepakt moeten worden.

De uitwedstrijd tegen subtopper ’s Gravendeel had het stempel lastig, zeker gezien ook de ongeslagen thuisstatus met  3 zeges. Het pakte allemaal gunstig uit, al kwam EBOH in de openingsfase goed weg, toen Maurits Kuiper op de paal mikte na een uitglijder van aanvoerder Leroy Verkerk. Even later mikte ook de behendige Michael Uludag een vrije trap op dezelfde paal.
Daarna nam EBOH het initiatief over tot ergernis van de druk pratende en coachende trainer John Kleijn. Zijn roep op meer druk zettend combinatievoetbal was tegen dovenmansoren gezegd. Na een paar kansjes voor EBOH brak Leroy Verkerk wonderschoon de score open. Een vloeiende combinatie tussen Regga Regales en Ricardo van Yperen eindigde voor de “linker” van Leroy en de bal vloog heerlijk in de bovenhoek.

De doelpuntenmaker zelf: “ik kreeg hem lekker op de slof. Als Suarez hem zo maakt, gaat hij de hele wereld over, nu hebben maar 200 man hiervan kunnen genieten”. Een paar tellen later was het bijna 0-2, toen Wesley Ebbers vrij voor Pieter Lerensveld kwam, maar de keeper was de baas. Dat was hij niet op een uithaal Ricardo van Yperen, die via de onderkant van de lat wel de 0-2 op het bord zette. Kort voor rust verzuimde ’s Gravendeel de aansluittreffer te produceren en raakte Maurits Kuiper opnieuw dezelfde paal. En Regga Regales werd in zijn vrije doortocht belemmerd door de vlagger, hetgeen de bank deed opveren.
Na rust was er aanvankelijk niets aan de hand en controleerde EBOH de wedstrijd. Een vrije trap op maat  van Jordi Fok werd door Ricardo van de Merwe net niet tot doelpunt gepromoveerd, doordat Luc Rozendaal op de lijn redding kon brengen. Even later was het raak voor ’s Gravendeel.  Perrie Huisman kon van dichtbij uit een corner de aansluittreffer binnen koppen. Je zou verwachten dat door deze treffer het heilige vuur bij ’s Gravendeel zou ontbranden.  Dat was echter niet het geval en EBOH ging brutaal op zoek naar de 1-3. Nadat Ricardo van Yperen eerst nog in alle vrijheid  tegen Pieter van Lerensveld op schoot, maakte Wesley Ebbers geen fout en schoof de bal onder de keeper door.
Direct daarna volgde de 1-4, toen Ricardo van de Merwe diep gestuurd werd en de verre hoek vond. Wedstrijd gespeeld dachten we, maar ’s Gravendeel kwam toch nog terug tot 2-4 door een lelijk doelpunt. Edinho Piqué zag zijn inzet via het been van Frank Teunissen in het doel vallen. Verder kwamen de Seuters niet en na een minuut of 7 blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Boosten uit Pijnacker af. Hij had geen kaarten nodig en deed het af met enkele mondelinge vermaningen in een sportief duel.

Leroy Verkerk vond de zege verdiend: “Wij hebben te veel kwaliteit om onderin te staan en we zijn nog door geen enkele ploeg weggetikt”. Doelman Donny van der laars moest zich laten verzorgen een kwartier voor tijd:” Mijn vinger schoot uit de kom en Dennis Vondermans moest hem recht zetten en intapen. Net zo iets als toen bij VVAC uit. Ik kon me echter niet laten vervangen, want we hadden geen reservekeeper bij ons”. Spits Jesse Rensen moest het dit keer doen met een invalbeurt, omdat hij op het punt staat om naar Bali te gaan op vakantie en de trainer hier al op inspeelt. Jeffrey Manzanares was afwezig door de eerste verjaardag van zijn dochter. Hij werd prima vervangen door Frank Teunissen.  Het centrum van de defensie werd deze keer ingevuld door Jordi Fok (17) en Emre Aynihan (18). En zij deden het uitstekend. Trainer Hoessin Joehri sprak over een goede wedstrijd.
”Het is fijn om te zien dat mijn ploeg door de periodisering die ik toepas conditioneel goed is, dat we 1 op 1 kunnen spelen als het moet en we ook doelpunten kunnen maken . Mentaal kunnen we nog stappen maken, daar gaan we werken. Op een gegeven moment slaat de gemakzucht toe en dat mag niet. De doelstelling is om zo snel mogelijk de middenmoot te bereiken en weg te blijven van de 4de plaats van onderen”. En zo ging EBOH vrolijk de “Hollandse avond” in op de eigen Schenkeldijk.